Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PONIŠTENI TREĆI POGODAK

Sporna situacija iz Kazahstana: Je li Mihael Žaper kod pogotka Miereza uistinu bio u zaleđu?

Poništeni pogodak Ramona Miereza, kojim je Osijek u Kazahstanu poveo 1:3, ostao je iza sebe veo sumnje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka vratili su se iz Kahastana s pobjedom 2:1 protiv domaćeg Kizilžara te će opušteno i puni samopouzdanja moći dočekati uzvrat u četvrtak.

No, pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, prije svega da nije bilo nesretnog autogola Darko Nejašmića, kojim su Kazahstanci vraćeni u igru. 

Pogodak Miereza zapravo je regularan?

Ali, mogao je Osijek i do pobjede s većom prednosti, zapravo istu je imao par trenutaka prije nego je podignuto zaleđe nakon pogotka Ramona Miereza u 88. minuti. No, je li tog zaleđa uistinu bilo?

Kristijan Lovrić je izveo udarac iz kuta, a Argentinac je u svom poznatom stilu krasno pogodio glavom u dalji kut vrata domaće momčadi. Lopta je putem prošla pored Mihaela Žapera, koji je pokazao namjeru igrati njome. Iako ju veznjak Osijeka nije dirao, pogodak je poništen zbog zaleđa, budući da je samom svojom namjerom Žaper utjecao na igru.

Ipak, kad pogledamo usporenu snimku, ne možemo biti sigurni da je Žaper uistinu u zaleđu. Na prvu smo se većina s tim složili, ali u tom trenutku nismo obračali pažnju na igrača Kyzylzhara koji se nalazio skroz gore na ekranu, blizu Lovrića. U trenutku kad je Mierez odigrao loptu glavom, čini se da se Žaper ipak nalazi ispred tog igrača.

Je li ovo zapravo regularan pogodak Osijeka? Najbolje da se u to uvjerite sami na OVOM linku, u posljednjem insertu unutar izvještaja s utakmice.

Nadamo se samo da će Osijek uzvratni susret odigrati dovoljno ozbiljno i koncentrirano te time potvrditi ono što su pokazali u prvom susretu, da su kvalitetnija momčad od Kazahstanaca. U tom slučaju će se ovaj eventualni sudački kiks vrlo brzo zaboraviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider