Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvorka Atalante

Spektakularna utakmica puna preokreta: Inter na Meazzi uspio slomiti Fiorentinu

Zahuktava se lagano i nogometna sezona na Apeninima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši milanskog Intera u svojoj su prvoj utakmici u novoj sezoni u susretu 2. kola talijanskog prvenstva kao domaćini svladali Fiorentinu sa 4:3 (1:1).

U dvoboju punom preokreta Fiorentina je povela golom Kouamea (3), Inter je uspio poravnati na samom kraju prvog poluvremena preko Lautara (45+2), da bi početkom nastavka domaći stigli i do vodstva autogolom Ceccherinija (52-ag), no samo 10-ak minuta poslije već je kompletiran novi preokret, Castrovilli (57) i Chiesa (63) poentirali su za goste nakon sjajnih proigravanja Riberyja. U samoj završnici Lukaku (87) i D'Ambrosio (89) pogodili su za ipak očekivanu pobjedu Intera.

Ivan Perišić igrao je do 78., a Marcelo Brozović do 74. minute za Inter.

Oba sastava sada imaju po tri boda.

Preokret Beneventa u Genovi

Ranije u subotu je Lazio u svojoj su prvoj utakmici u novoj sezoni kao gost svladao Cagliari sa 2:0 (1:0), a istodobno je novi prvoligaš Benevento velikim preokretom u Genovi svladao domaću Sampdoriju sa 3:2 (1:2).

Strijelci za Lazio bili su Lazzari (4) i Immobile (74), a oba je puta asistent bio Crnogorac Marušić. Hrvatski veznjak Marko Rog odigrao je čitav susret za Cagliari koji je ostao na jednom osvojenom bodu.

Sampdoria je u samom otvaranju utakmice povela sa 2:0 protiv Beneventa golovima Quagliarelle (8) i Colleya (18), no goste je s dva gola nakon prekida vratio njihov kapetan Caldirola (33, 72), da bi preokret kompletirao Letizia (88). Beneventu je ovo također bio prvi susret u sezoni, dok je Sampdoria i nakon dva nastupa bez bodova.

Atalanta u gostima svladala Torino

I Atalanta je u subotu odigrala svoju prvu utakmicu u sezoni te je kao gost svladala Torino sa 4:2 (3:2). Torino je poveo preko svog kapetana Belottija (11), no Atalanta je vrlo brzo preokrenula golovima Gomeza (13) i Muriela (21). U završnici prvog poluvremena prvo je Hateboer (42) povisio na 3:1, no Belotti (43) je odmah potom vratio nadu Torinu. U nastavku je postignut samo jedan pogodak, De Roon (54) je vratio dva gola prednosti Atalanti koja je do kraja utakmice mogla i narasti, no napadači sastava iz Bergama nisu bili precizni. Boško Šutalo je odigrao čitav susret za Atalantu dok je Mario Pašalić u igru ušao u 84. minuti. Torino je nakon dva nastupa i dalje bez bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider