Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao je odgovor

Savez stao na stranu Reala: Žele smijeniti čovjeka zbog kojeg je Messi otišao! Što se krije u pozadini sukoba?

Španjolski savez diže tužbu protiv predsjednika La Lige zbog suradnje s američkim fondom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je madridski Real najavio podizanje tužbe protiv predsjednika La Lige Javiera Tebasa zbog ugovaranja suradnje s američkim investicijskim fondom, sada se oglasio i Španjolski nogometni savez.

Savez je jutros objavio priopćenje u kojem su oštro prozvali Tebasa za ugovaranje, kako kažu, nezakonite suradnje koja će imati štetne posljedice po španjolski nogomet. Osim toga, najavili su i podizanje sudskog postupka.

Podsjetimo, La Liga je prošle srijede priopćila kako je s američkom ondom CVC postigla preliminarni sporazum o "ubrizgavanju 2,7 milijardi eura u natjecanje i klubove".

gol expired Galacticosi su mrtvi, živjeli Les Galactiques! Je li ovo najbolja momčad ikad sastavljena? divider

Oko 90 posto tog novca otišlo bi u 42 kluba prve i druge španjolske lige a oni bi zatim 15 posto primljenog iznosa mogli koristiti na kupnju novih igrača i plaće svojih aktualnih nogometaša.

Fond CVC bi zauzvrat dobio 10,95 postotni udio u novoosnovanoj zajedničkoj kompaniji s La Ligom pa u idućih 40 ili 50 godina dobivao toliki iznos ostvarene dobiti. Ne bi pritom sudjelovao u organizaciji natjecanja u Španjolskoj.

Najveći klubovi su protiv sporazuma

No, vodeći španjolski klubovi nisu bili previše oduševljeni tom ponudom. Real Madrid i Barcelona smatraju da bi od televizijskih prava mogli dobiti puno više u nadolazećim godinama pa ta prava ne žele djelomično prepuštati američkom ulagaču.

gol expired Pariz ima novog kralja: Nezapamćene gužve ispred fan shopa, svi žele imati Messijev dres! divider

Pa tako predsjednik Barcelone Joan Laporta tvrdi da je "ponuda fonda CVC značajno ispod vrijednosti 10 postotnog udjela u La Ligi".

"Potpisivanje takvog sporazuma predstavljalo bi veliki rizik za klub, a ja ga nisam spreman preuzeti. Ne bi smo trebali dogovarati operacije s horizontom od pola stoljeća", zaključio je Laporta.

Tebas oštro odgovorio nogometnom savezu

Naravno, s njim se ne slaže Tebas koji je poslao oštru poruku.

"Tko upravlja Barcelonom? Ostali su bez Messija i 270 milijuna eura, savršen plan...", napisao je Tebas na Twitteru u utorak, a već danas odgovorio je i Španjolskom nogometnom savezu.

gol expired Messi se predstavio u Parizu, priznao u kakvom je stanju za debi pa otkrio tko je bio ključan u transferu divider

"Bar je nogometni savez objavio dugoočekivano priopćenje o Superligi, o tome kako daju podršku UEFA-i i nogometnim ligama. Oh, ne, nisu", rekao je Tebas pa dodao.

"Ali kada treba udariti po La Ligi, onda ne gube vrijeme. Morate slijediti upute...Ni dokumente niste proučili", zaključio je Tebas u svojoj objavi na Twitteru.

Čini se kako španjolski klubovi i dalje ne žele odustati od projekta Superlige koji im garantira daleko veći novac...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider