Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odriješili kesu

Španjolski mediji raskrinkali Barcelonu: Nevjerojatno koliko su uistinu platili Lewandowskog

Barcelona je dovela Roberta Lewandowskog za navodnih 50 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona misli ozbiljno u ovom prijelaznom roku, ali znamo da im financije nisu bajne posljednjih godina, a upravo transfer 34-godišnjeg Lewandowskog je pod pozornošću nakon što su izašli nešto drugačije ''cifre'' u javnost.

Naime, El Pais tvrdi da Lewandowski ne ide u Barcelonu za službeno navedenih 50 milijuna eura, već za podosta veći iznos.


Nakon duge transfer sage, El Pais tvrdi kako će Barcelona platiti Bayernu čak 60 milijuna za 34-godišnjeg napadača, a isti je izvor iznio i detalje transfera. Fiksnih 45 milijuna eura će biti uplaćeno odmah, zatim je tu pet milijuna na ime bonusa koji će biti aktivirani ako Barcelona izbori Ligu prvaka iduće sezone plus 10 milijuna ako Lewandowski odradi čitavu sezonu kao igrač Barcelone.

Zadnja stavka je najvjerojatnije ubačena kako bi se zaobišao financijski fair-play jer će tih 10 milijuna biti prebačeno u iduću fiskalnu godinu. 

''Uprava Barcelone se obvezala da će isplatiti 60 milijuna eura po dogovorenim klauzulama ako Bayern javno objavi podatke koji su se najprije pojavili u javnosti, da je posao vrijedan 45 + 5 milijuna. Razlog je pokušaj ublažavanja napada medija zbog pretjeranog trošenja u financijski delikatnom trenutku u kojem se Barcelona nalazi'', za El Pais je potvrdio neimenovani agent koji je sudjelovao u transferu.

Lagali u vezi plaće?

No, El Pais piše kako to nije sve. Lewandowski je navodno dobio i veću plaću nego što je službeno objavljeno, naime trebao bi zaraditi 92 milijuna eura kroz četiri godine, dakle 23 milijuna godišnje, a službeno je objavljeno da će Poljak zarađivati 16 milijuna eura.

92 milijuna eura kroz četiri godine za 34-godišnjaka?!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider