Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv trik

Southampton razvio posebnu taktiku koju koristi samo od 60. do 70. minute utakmice

Southamptonov trener Ralph Hasslhuttl i njegov stručni stožer uveli su novitet u nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Southamptona imaju poseban trik koji koriste isključivo između 60. i 70. minute utakmice kad je netko od njihovih suigrača na travnjaku i kad još mogu izvući nešto iz utakmice.

Primijetili su to u The Athleticu, koji je napravio veliku studiju i zaključio kako su igrači Southamptona u 14 od 24 utakmice ove sezone tražili pomoć fizioterapeuta u drugom poluvremenu. Svih 14 puta bila je riječ o ofenzivnim igračima.

Dok igra stoji, ostali igrači kojima se ne pruža pomoć na terenu dotrče do klupe za rezerve kako bi im pomoćni treneri i ostatak stručnog stožera dali posebne taktičke instrukcije i energetski gel.

Upalilo protiv Manchester Uniteda

U svih tih 14 slučaja kad su koristili ovu taktiku imali su šanse dostići rezultat i izvući nešto od utakmice. Kad je razlika golova prevelika za dostići u drugom poluvremenu, ne koriste ju. Taj im je pristup osigurao remi u prošlom kolu protiv Manchester Uniteda jer Crveni vragovi nisu uspjeli slomiti žilave Svece do kraja utakmice i zabiti pobjednički gol.

"Gel se koristi jer brzo ulazi u krvotok, a rezultati se mogu primijetiti već desetak minuta po konzumaciji", ispričao je bivši premierligaški fizioterapeut Phil Hayward pa dodao:

"Nutricionisti su ga vjerojatno preporučili treneru, a on je dao zeleno svjetlo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider