Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STOTI JADRANSKI DERBI

Sopić pred gostovanje sezone: "Radimo od muhe slona, ništa ta utakmica neće odlučiti"

Ogromna utakmica igrat će se ovog vikenda na Poljudu, iako se trener Rijeke Željko Sopić s tim ne želi složiti.

Željko Sopić (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Po stoti put otkako je HNL-a, s dvije strane nogometnog terena prije prvog zvižduka stat će nogometaši Hajduka i Rijeke. Ujedno i po 48. put na Poljudu, budući da je Hajduk dvaput domaćin bio izvan njega.

Velik je to susret i po pitanju ovosezonskog prvenstva, budući da je Rijeka prvi pratitelj lidera ljestvice, a pobjedom na Poljudu mogu se s njima izjednačiti. 

Sopić shvaća veličinu utakmice, no kaže da se ne razlikuje od ostalih

Ipak, trener Rijeke Željko Sopić je na konferenciji za medije otkrio kako po njemu ta utakmica nije toliko važna, odnosno da se njome ništa neće odlučiti.

"Igraju prvi protiv drugoga pred punim Poljudom, već to puno govori o utakmici. No, to što je stoti jadranski derbi nije ništa važno. Kao i svaka druga utakmica, igra se za tri boda i mislim da neće ništa riješiti. Pravimo od muhe slona", rekao je Sopić.

U Splitu će biti bez svoja prva dva stopera, Mateja Mitrovića i Emira Dilavera, no u tome on ne vidi problem.

"Imamo četiri najbolja stopera lige"

"Podsjetit ću vas da su uu Lilleu stoperski par bili Galešić i Radeljić. Ako se dobro sjećam oni su počeli utakmicu. I dalje mislim da imamo četiri najbolja stopera u ligi", otkrio je svoje razmišljanje.

Još je u svom stilu odgovorio na tezu kako mediji u borbu za titulu većinom stavljaju Dinamo i Hajduk, a Rijeku rijetko spominju u tom kontekstu, iako su cijelo vrijeme tu.

"Živimo u demokratskom društvu, svatko može pisati što hoće, ima pravo na svoje mišljenje i to je stvarno u redu. Ja s tim nemam nikakvih problema", zaključio je Sopić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider