Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POSEBAN KAO I UVIJEK

Sopić o transferima Perišića i Brekala: "Mi smo doveli analitičara Gorice, to je podjednako"

Vrlo je zadovoljan bio Željko Sopić nakon poljudskog trijumfa, a jednu bitnu temu prokomentirao je u svom sad već poznatom stilu.

Više razloga za zadovoljstvo imao je Željko Sopić nakon gostujućeg trijumfa Rijeke protiv Hajduka. Iako on pokušava umanjiti važnost te pobjede, svima je jasno kako je Rijeka preuzimanjem prvog mjesta ljestvice napravila ogroman posao.

U razgovoru nakon utakmice s reporterom Dnevnika Nove TV Stipom Antonijevićem rekao je svoje prve dojmove.

Tražio je šansu za pridruživanje lake konjice napadu

"Mislim da smo odigrali pravu mušku utakmicu, s puno mladih igrača. Velik je ovo uspjeh za Rijeku i ovu mladu momčad. Moramo ovu utakmicu gledati kroz prizmu utakmice u srijedu, po jako teškom terenu. Nakon toga još 103 minute, jednostavno im skidam kapu, nije to jednostavno", rekao je Sopić te se onda okrenuo taktičkoj zamjeni koja se pokazala kao ključna:

"Nije bilo nervoze, promjenom Ivanovića i uvođenjem Obregona htjeli smo imati target point koji će zadržati te lopte, da se naša laka konjica može pridružiti. Franjo je igrač prostora, dobro su ga duplirali i nije bilo jednostavno. Samo sam na poluvremenu naglasio da se naše osmice trebaju jače zabadati. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko situacija, što zbog kvalitete Hajduka, što jer se nismo držali dogovora, da nam Goda, Pjaca i Janković stoje u nekoliko metara. Znamo da ne igramo na taj način."

Dva junaka - dvije posebne priče

Junak je bio 26-godišnji Kolumbijac Jorge Obregon, igrač za kojeg svi znaju koliko može, ali nikako da to počne pokazivati u serijama.

"Obregon ima izvanserijske sposobnosti, ali, rekli bi Dalmatinci, pokazuje to na refule. To je konstantna borba, može ili ne može, ali moram pohvaliti kako je odigrao ove posljednje dvije utakmice. Zato ga je Rijeka dovela za 500 tisuća eura iz Varaždina", pohvalio je junaka preokreta.

Drugi je junak Lindon Selahi, čovjek za kojeg se činilo da napušta klub, a onda je uoči nastavka prvenstva potpisao produljenje ugovora s Rijekom, što je mnoge iznenadilo.

"Nekad morate imali kvalitete, sreće i ne znam što. Ja sam se borio za njega, ali najvažnije je da jako dugo nije igrao utakmicu i drago mi je što mu se vratilo ovim golom te što smo svi, i njegova strane i mi, na kraju tim produljenjem ugovora napravili dobar posao."

"Punchline za kraj"

Još je upitan o dovođenju dvaju velikih pojačanja u Hajduk, a on tu iznenadio paralelom s vlastitim angažmanom Josipa Paušića, dosadašnjeg analitičara Gorice.

"Oni su doveli Perišića i Brekala, mi smo doveli analitičara iz Gorice i ja iskreno mislim da je to podjednako", potpuno ozbiljan završio je Sopić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider