Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
večeras će biti ludnica

Solskjaer kopirao Mourinha, Guardiola poludio: ''Ja to nikad ne bih napravio, jasno je koji je cilj''

Uoči današnjeg velikog derbija na Old Traffordu između Man Uniteda i Man Cityja, zanimljivo je bilo na press-konferencijama Solskjaera i Guardiole.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večeras se s početkom u 21 sat igra jedan od najzanimljivijih mančesterskih derbija u posljednjih nekoliko sezona. Radi se o zaostaloj utakmici koju gostujući City mora pobijediti kako bi u posljednja tri kola imao prednost pred Liverpoolom, tj. sve u svojim rukama.

Za navijače Manchester Uniteda ovo je grozna situacija. Naravno da žele pobijediti gradskog rivala, ali većina bi ipak radije da City podigne trofej drugu godinu zaredom nego da ga osvoji njihov najveći rival Liverpool.

Ole Gunnar Solskjaer dodatno je začinio derbi izjavama koje se nikako nisu svidjele Pepu Guardioli. Norvežanin je govorio o taktičkim prekršajima koje će sigurno Cityjevi igrači raditi kako bi sprječavali kontre domaćina na koje se Solskjaer očito sprema.

''Kada osvojimo loptu, moramo biti spremni na njihovu agresiju jer će nas udarati po gležnjevima i petama. Neće nam dopustiti lake kontre, radit će prekršaje, u to nema sumnje.''

Da se taktički Solskjaer nije previše udaljio od Mourinhovih popularnih ''autobusa'', stručnjaci nagađaju već tjednima. Nakon početne euforije United je sad nanizao čak pet uzastopnih poraza u gostima, što mu se nije dogodilo još od ere prije Alexa Fergusona.

Istu je stvar govorio i radio Jose

No engleski mediji pišu kako je sad Solskjaer iskoristio i Mourinhovu taktiku pritiska na suce. Portugalac je uoči meča s Cityjem prošle sezone govorio istu stvar koju sad spominje njegov nasljednik.

Guardiolu su pak na njegovoj press-konferenciji pitali što misli o tome, a ovaj se nemalo iznenadio.

''To je rekao? Nikad u ovih deset godina nisam svoju momčad pripremao misleći na takve stvari. Pitajte igrače. Naravno da postoje prekršaji za koje će suci odlučili jesu li za karton, ali nikad nisam svoje igrače savjetovao da namjerno rade prekršaje. Mi pripremo svoju igru, to je ono što želim.''

Na pitanje misli li da njegov kolega na drugoj strani namjerno želi utjecati na suce, rekao je:

''Naravno, o tome se i radi.''

Statistika nije na strani Solskjaera. United je u protivničkoj polovici ove sezone napravio 190 prekršaja, a City 170.

Većeras u 21 sat kreće novi rat, onaj na terenu. Pratit će se i u Liverpoolu i navijati za najomraženiji im klub na svijetu - Manchester United.

Hoće li United uspjeti zaustaviti City na Old Traffordu?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider