Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Snijeg i led: Dinamo protiv Temišvara na -11!?

Kao i protiv Olympiakosa 1998. godine, 'modri' će po surovim vremenskim uvjetima tražiti kartu za europsko proljeće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinama čeka odlučujuća utakmica 6. kola Europske lige, no uvjeti za nogometu u Zagrebu su trenutno daleko od idealnog. Pred onima koji se brinu za kvalitetu terena na Maksimiru puno je posla.

'Snijeg će padati i u utorak, ne pretjerano, ali zamjetno, očekuje se temperatura do -2. Čim stane, a trebalo bi to biti noću na srijedu, počinjemo čistiti. Nadamo se da će biti dovoljno hladno da strojevima ne oštetimo podlogu,' izjavio je za Sportske novosti Miljenko Sakoman, direktor Dinamovog stadiona.

'Trajanje radova ovisi o tome je li snijeg suh ili mokar, više truda i vremena iziskuje mokar. U akciju će desetorica stalnih zaposlenika, u pripremi je još 40 ljudi, naših honoraraca i umirovljenika. Pretpostavljam da ćemo do tada teren očistiti u cijelosti, rabeći i velike četke. To bi značilo da neće biti leda, no tolika hladnoća smrznut će i travu,' dodao je.

U četvrtak se očekuju ekstremno niske temperature, oko -11. Zagrebačka publika pamti jednu sličnu utakmicu: protiv Olympiakosa 1998. igralo se po još hladnijem vremenu.

'Tada je na početku susreta bilo -15, na kraju -19. Da je -19 bilo na početku, ne bi se igralo, ne dopuštaju propisi UEFA!', objasnio je Sakoman.

Dobra stvar za Dinamo je činjenica da po takvim uvjetima za igru redovito pobjeđuju momčadi koje imaju više motiva za pobjedu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider