Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Detaljna optužnica

Skandal oko Maradonine smrti dobio novu epizodu: Osmero liječnika optuženo za ubojstvo iz nehaja!

Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenog 2020. u dobi od 60 godina.

Diego Armando Maradona (Foto: Afp)

Osmero zdravstvenih djelatnika naći će se pred sucem u argentinskom gradu San Isidru pod optužbom za sudjelovanje u ubojstvu iz nehaja uz otegotne okolnosti, što je epilog istrage u slučaju smrti nogometne legende Diega Armanda Maradone, koji je 25. studenoga 2020. preminuo u dobi od 60 godina.

Sud u San Isidru prihvatio je optužnicu podignutu u travnju ove godine protiv skupine medicinskih stručnjaka, koja ukazuje na nedostatke i nemar u zbrinjavanju jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Između ostalih, na optuženičkoj klupi naći će se  neurokirurg i obiteljski liječnik, klinički liječnik, psihijatar, psiholog te šef medicinskih sestara i bolničara.

Maradona je preminuo od zatajenja srca i dišnih organa dok se u svom domu na sjeveru Buenos Airesa oporavljao od neurokirurškog zahvata. Slavni Argentinac patio je od problema s bubrezima i jetrom, srčanih i neuroloških tegoba te ovisnosti o alkoholu i psihotropnim lijekovima.

Optuženici će se braniti sa slobode, a za optužbe koje su im stavljene na teret sudac im može izreći zatvorsku kaznu u visini od osam do 25 godina.

Prema navodima tužiteljstva, osobe zadužene za skrb o Maradoni "protagonisti su neviđene, potpuno manjkave i nepromišljene kućne njege" te su počinile "niz improvizacija, loših odluka i propusta".

U izvješću vještaka, koje je bilo dijelom istrage, navodi se da je bivši nogometaš bio "prepušten sudbini" od strane liječničkog tima, što ga je dovelo do spore agonije.

Optuženi psiholog, liječnik i medicinska sestra tijekom saslušanja su branili svoje postupke, za koje su tvrdili da su bili unutar djelokruga njihovog područja i kompetencija.

Leopoldo Luque, Maradonin pouzdanik i osobni liječnik, izjavio je da se "ponosi onime što je učinio", navodeći da je "pokušao pomoći" Maradoni.

Datum početka suđenja još nije određen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider