Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao do ljeta 2026.

Službeno: Hajduk potvrdio prvo zimsko pojačanje i predstavio ga navijačima

Yassine Benrahou je novi igrač Hajduka.

Nikoličius, Benrahou i Jakobušić (Foto: Hajduk)

Kao što se i očekivalo, novi igrač Hajduka postao je Yassine Benrahou, francuski ofenzivac marokanskog porijekla.

Splićani su novog igrača javnosti i predstavili preko svog TikToka gdje je odgovarao na pitanja znatiželjnih navijača nakon što je prethodno potpisao ugovor na tri i pol godine, do ljeta 2026.

Benrahou: Radujem se igranju u hrvatskoj ligi

"Sretan sam što sam došao ovdje. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći Hajduku da ostvari svoje ciljeve. Radujem se novim izazovima i igranju u hrvatskoj ligi koju ne poznajem toliko dobro, ali znam da su hrvatski igrači jako kvalitetni i poznati u svijetu. Jedva čekam upoznati suigrače i krenuti s treninzima i utakmicama", izjavio je Benrahou.

Riječ je o igraču koji je po vokaciji ofenzivni vezni, ali može igrati i na oba krila odnosno u Hajdukovoj aktualnoj formaciji, na obje bočne pozicije. Zbog činjenice da je ljevak, dosad je u karijeri češće ordinirao po desnoj strani.

Benrahou je na Poljud stigao iz francuskog drugoligaša Nimesa, a Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius isposlovao je da igrač dođe bez odštete. Budući da je Benrahou bio ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, Francuzi su ga pustili bez odštete, ali uz odgovarajući postotak od idućeg transfera.

Nikoličius: Trebat će mu kraći period adaptacije

"Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre", rekao je sportski direktor Nikoličius.

Tržišna vrijednost Benrahoua prema Transfermarktu iznosi 2.200.000 eura.

U Hajduku će nositi broj 11.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider