Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno potvrđeno

Wayne Rooney ima novi klub, odlučio se na odlazak iz europskog nogometa

Wayne Rooney je igrao za DC United od 2018. do 2020. godine.

Wayne Rooney (Foto: Afp)

Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney (36) i službeno je postao trener DC Uniteda, potvrdio je klub iz Major League Soccera.

"Wayne je nogometna legenda i jedan od najuzbudljivijih i najdinamičnijih menadžera u usponu u našem sportu. On je već dokazao u svojoj mladoj trenerskoj karijeri da zna kako voditi klubove u nemirnim vodama", kazao je dopredsjednik kluba Jason Levien.

"On razumije našu ligu i ono što je potrebno za uspjeh u MLS-u zahvaljujući dvogodišnjem boravku s nama kao igrač. Strast koju je pokazivao dok je nosio crno-crveno naelektrizirala je naš grad i naš klub i jako smo uzbuđeni što ga ponovno pozdravljamo kao našeg glavnog trenera," dodao je drugi dopredsjednik Steve Kaplan.

Nosio je dres američke momčad

Rooney, koji je igrao za DC United od 2018. do 2020. godine, dolazi u Washington nakon što je posljednjih 17 mjeseci vodio Derby County.

Klub je zbog kršenja financijskih pravila EFL-a na početku sezone kažnjen oduzimanjem 12 bodova nakon što je proglasio stečaj, a potom mu je u studenom oduzeto još devet bodva.

Stoga niti ne čudi što je Derby ispao iz Championshipa u treći rang natjecanja League One. Rooney je ostao u klubu do konca sezone, a da mu nije oduzet čak 21 bod, Derby bi očuvao drugoligaški status.

DC United se nalazi na 13. mjestu Istočne konferencije MLS-a od 14 klubova.

Rooney je postigao 253 gola za Manchester United i osvojio pet naslova Premier lige i Ligu prvaka s klubom.

Tablica MLS

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider