Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao ugovor

Dinamo doveo pojačanje za nastavak sezone: Danac iz Švedske koštao je 1,6 milijuna eura

Zagrepčani su finiširali transfer na kojem su radili u posljednje vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na dan kad su saznali suparnike u skupini Europske lige, u Dinamu su službeno potvrdili jedan veliki transfer.

Za razliku od prijašnjih dana kada smo imali prilike čitati uglavnom o odlascima s Maksimira, ovoga puta riječ je o pojačanju za momčad Zorana Mamića.

Višegodišnji ugovor s Modrima potpisao je Rasmus Lauritsen, 24-godišnji danski stoper koji je u Maksimir stigao iz redova švedskog prvoligaša Norrkopinga.

Iznos odštete nije objavljen, ali navodno je Dinamo Šveđanima platio milijun i 600 tisuća eura.

Lauritsen nije onaj tip centralnog braniča koji je nekakav razbijač već ga odlikuje i vrlo dobro sudjelovanje u igri. Ove je sezone u dresu Norrkopinga postigao šest golova i upisao pet asistencija u 22 nastupa.

"Ovo je velik dan za mene. Znao sam i prije dolaska da je Dinamo velik i istaknut klub, a to se i potvrdilo kada sam stigao. Postati igrač Dinama sjajna je prilika za mene i ostvarenje sna. Iskoristit ću priliku koju sam dobio odmah od prvog dana. Jako sam sretan zbog svog dolaska", izjavio je Lauritsen koji pravo nastupa za Modre ima već u nedjelju na prvenstvenom gostovanju kod Varaždina.

"Čuo sam dosta o Zagrebu ranije. S očeve strane neki su članovi šire obitelji živjeli ovdje i uvijek su govorili dobre stvari o Zagrebu i Hrvatskoj. Prvi dojam je odličan, imam visoka očekivanja, imat ću sada više vremena za prošetati gradom", zaključio je Lauritsen.

Što mogu Dinamo i Rijeka u Europskoj ligi?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider