Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno!

Službeno: Niko Kovač ima novi klub, potpisao na tri godine, čeka ga težak zadatak

Niko Kovač novi je trener Wolfsburga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač i službeno je potvrđen za novog trenera Wolfsburga.

Ono o čemu se špekuliralo proteklih dana sad je dobilo i službenu potvrdu te je 50-godišnji Kovač stavio potpis na trogodišnji ugovor.

"Očekujem da ćemo napraviti razliku i da ću zajedno sa svojim stožerom biti uspješan u Wolfsburgu. Mislim da ova momčad ima ogroman potencijal i da ovdje postoje svi uvjeti za optimalan i uspješan rad", izjavio je Kovač nakon što je i službeno postao trener Vukova.

Wolfsburg je u nedavnoj završenoj sezoni Bundeslige bio tek 12. što je ogromno razočaranje za sve u klubu. Nisu morali strahovati za prvoligaški status, ali su ostali jako daleko udaljeni od borbe za Europu, a to je ono što se uoči sezone očekivalo. Sedmoplasirani Köln, koji je izborio nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige, pobjegao im je za čak 10 bodova.

Stoga su u klubu pred Kovača postavili zadatak za provjetri svlačionicu i napravi svojevrsno resetiranje, kako bi Wolfsburg opet igrao važnu ulogu u gornjem domu njemačkog nogometa.

Kovaču će ovo biti četvrti klub u kojem će obnašati funkciju glavnog trenera. Bio je u Eintracht Frankfurtu s kojim je osvojio Kup, zatim u Bayernu gdje je osvojio naslov prvaka, Kup i Superkup te naposljetku u Monacu.

Od 2013. do 2015. bio je izbornik hrvatske reprezentacije koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider