Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko iznenađenje

Službeno potvrđen senzacionalni transfer: Igrač Barcelone stigao u HNL!

Moussa Wague je došao iz Barcelone na posudbu u Goricu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvoligaš Gorica u ponedjeljak je dobio pojačenje iz Barcelone, a radi se o 23-godišnjem senegalskom reprezentativcu Moussi Wagueu, objavio je klub na svojoj službenoj stranici.

"Desni branič stigao je iz Barcelone do lipnja 2023. godine na temelju ugovora o transferu između Barcelone i Gorice", stoji u službenom priopćenju.

Wague je u Barcelonu stigao u ljeto 2018. iz belgijskog KAS Eupena i prvo igrao za B momčad katalonskog diva. U drugoj sezoni je prebačen u prvi sastav u kojem je upisao ukupno šest nastupa. U siječnju 2020. posuđen je francuskoj Nici, a u rujnu iste godine je završio u grčkom PAOK-u, ali je njegov boravak u Solunu prekinula teška ozljeda patele. Posljednju utakmicu je odigrao 13. prosinca 2020.

Moussa Wague: Sretan sam što sam u Gorici

"Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati, nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Za mene je najvažniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed", izjavio je Moussa Wague nakon što je potpisao ugovor.

"Sretan sam što sam ovdje, što imam novu priliku ponovno igrati i spreman sam, psihički i fizički. Trenirao sam cijelo ovo vrijeme, nisam odmarao tako da sam u dobroj formi", dodao je 23-godišnji Senegalac koji je još 2017. debitirao u seniorskoj reprezentaciji i 2018. bio u standardnoj postavi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U dvoboju protiv Japana je postigao i pogodak te tako postao najmlađi afrički strijelac u povijesti svjetskih prvenstava.

"Velika mi je želja ponovno zaigrati u reprezentaciji, zato je važno za mene da imam što veću minutažu ovdje. Kao što sam rekao, u nogometu je sve moguće, zato vjerujem da mi se ta želja može ostvariti", zaključio je Wague koji je sakupio 21 reprezentativni nastup.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider