Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je čudo

Službeno potvrđen transfer: Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa potpisao za Bayern!

Još ćemo ga neko vrijeme moći gledati na našim prvoligaškim travnjacima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Višetjedni pregovori konačno su okončani na zadovoljstvo svih strana: Lovro Zvonarek potpisao je za Bayern i do kraja ove sezone ostaje na posudbi u Slaven Belupu.

Rasplet je to u kojem su svi zadovoljni - Bayern je ugrabio klinca koji jako puno obećava, Zvonarek je, osim potpisa ugovora s bavarskim gigantom, dobio prijeko potreban mir za nastavak svojeg igračkog razvoja, a Koprivničani su, uz odštetu od 1.800.000 eura, uspjeli isposlovati da njihova desetka ne ode odmah, nego da ostane još ovu sezonu.

Bavarci će odmah uplatiti Podravcima spomenuti iznos, a odšteta, u konačnici, kroz idućih nekoliko godina može narasti i do cifre od pet milijuna eura. To će ovisiti o tome kad Zvonarek debitira za prvu momčad Bayerna, njegovom učinku i ostalim pojedinostima koje su ugrađene u ugovor.

Zvonarek je, inače, rođen 8. svibnja 2005. godine u Prelogu, gdje je u klubu Mladost Prelog i počeo igrati nogomet.

Njegov fenomenalni talent prvi su uočili ljudi iz Slaven Belupa, koji su ga prije pet godina, kad je imao 11, doveli u Koprivnicu, svoju filijalu iz koje je kasnije prešao u omladinski pogon koprivničkog prvoligaša.

Glavna pozicija, na kojoj može najviše dati, je ofenzivni vezni, ali može Zvonarek igrati i na oba krila.

Krajem prošle sezone debitirao je za prvu momčad Slaven Belupa, a u posljednjem se kolu upisao u povijest, postavši najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL. U dobi od 16 godina i 14 dana postigao je jedini pogodak na utakmici Slaven Belupo - Varaždin i srušio dotadašnji rekord koji je držao Alen Halilović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider