Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljetovao na Jadranu

Slovenski kapetan otkrio: "Poljud mi je prva prava nogometna uspomena u životu"

Golman sljedećeg hrvatskog suparnika u kvaflikacijama za SP ima lijepe uspomene na Hrvatsku.

Slovenski čuvar mreže Jan Oblak ovo ljeto proveo je u Dalmaciji na poziv svog donedavnog suigrača iz Atletico Madrida i povremenog hrvatskog reprezentativca Ive Grbića, no ovaj put vratio se u Split poslovno jer ga iščekuje okršaj protiv Hrvatske u kvalifkacijama za SP.

"Poljud je prvi ozbiljan stadion koji sam posjetio u životu poslije Bežigrada, on mi je prva nogometna uspomena koju imam u životu,“ otkrio je Jan Oblak u najavi utakmice Hrvatske i Slovenije večeras u Splitu.

gol expired VIDEO: Livaja, Pašalić i Vlašić golovima donijeli sjajnoj Hrvatskoj novu veliku pobjedu na Poljudu! divider

Slovenija se vraća na Poljud prvi put poslije 1997. i onog slavnog hat-tricka Primoža Glihe, prvog i jedinog za reprezentaciju Dežele, ali današnji slovenski kapetan ne sjeća se te utakmice.

"Puno se govorilo o toj utakmici, ali ja je se ne sjećam. No, mogu otkriti jednu svoju zanimljivost vezanu uz taj stadion. Poslije Bežigrada, Poljud mi je drugi stadion koji sam posjetio kao dijete. To mi je prva uspomena na ozbiljan nogometni stadion. Bio sam s obitelji na ljetovanju i još pamtim taj trenutak,“ rekao je Oblak, koji se i ovo ljeto vratio na Jadran.

"Pozvao me Ivo Grbić, bilo je odlično“, dodao je Oblak, koji ovaj put ne misli uživati u ljepotama hrvatske obale, nego planira usporiti put Vatrenih na SP u Kataru…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider