Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odmah se poskliznuli

Slovenija izgubila nakon pobjede protiv Hrvatske: Stari znanac Vatrenih torperdirao Oblaka

Slovenija je otvorila kvalifikacije za SP pobjedom protiv Hrvatske, ali odmah u drugom krugu zaustavili su ih Rusi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu kvalifikacija za SP 2022. Rusija je pobijedila Sloveniju 2:1 u skupini H u kojoj se nalazi i Hrvatska.

Rusija sada ima maksimalnih šest bodova nakon što su u prvoj utakmici pobijedili Maltu 3:1. Slovenija je u prvoj utakmici pobijedila Hrvatsku, koja od 18:00 igra s Ciprom uz izravan prijenos na gol.hr-u i Novoj TV.

Dvostruki strijelac bio je kapetan Artjom Dzjuba, nogometaš dobro nam poznat sa SP-a u Rusiji na kojem je Hrvatska izbacila domaćina u četvrtfinalu. Za Sloveniju je zabio Josip Iličić.

Napadač Zenita Dzjuba pokazao je kako se nalazi u sjajnoj formi i u susretu u Sočiju. On je doveo Rusiju u vodstvo u 26. minuti nakon odlične kombinacije s Kuljajevim u kaznenom prostoru Slovenije, prvo je glavom spustio loptu za Kuljajeva kojim je ostavio povratnu lotpu za udarac sa 12-13 metara koji je odsjeo u samom donjem desnom kutu nemoćnog Oblaka.

gol expired VIDEO: Hrvatska golom Pašalića pobijedila Cipar za prve bodove u kvalifikacijama za SP divider

Samo devet minuta potom Dzjuba je pogodio praktički isto mjesto iza Oblaka odlično reagiravši na odbijenu loptu nakon što je Golovin zatresao gredu. Snažni Dzjuba se po primitku lopte otresao dvojice čuvara i zatim ponovno sa 10-ak metara naciljao donji desni kut.

No, rezultat 2:0 stajao je tek nešto više od minute, a onda je Iličić odličnim udarcem sa 20-ak metara iznenadio loše postavljenog Šunina i smanjio na 2-1.

U nastavku je upravo Iličić imao najbolju priliku za poravnanje, u 65. minuti je dobio loptu na pet metara od gola nakon prodora Kurtiča, ali je uputio preslab udarac kojega je Šunin uspio ukrotiti.

gol expired Uoči dolaska svjetskih prvaka Francuza koronavirus ušao u svlačionicu BiH divider

Rusija je tako sada usamljena na vrhu ljestvice naše skupine s maksimalnih šest bodova, tri više od druge Slovenije. Slijede Slovačka i Cipar sa po jednim bodom, dok su Hrvatska i Malta bez bodova.

Od 18 sati u Rijeci će susret 2. kola igrati Hrvatska i Cipar, dok će od 20.45 sati Slovačka u Trnavi ugostiti Maltu.

U utorak su na programu susreti 3. kola u kojima će igrati Hrvatska - Malta, Slovačka - Rusija i Cipar - Slovenija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider