Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetski broj jedan

Slavni menadžer nema dileme: "Roman Abramovič je najbolja stvar koja se dogodila engleskom nogometu"

Tzv. salary-cap Englezi planiraju uvesti kako bi barem donekle uravnotežili konkurentnost sva 24 kluba koja nastupaju u njihovom drugoligaškom natjecanju

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gareth Bale, Saul Niguez, Jack Grealish, Eduardo Camavinga, Wojciech Szczesny... Samo su neki od igrača koje zastupa menadžerska agencija Stellar Football Ltd, na čijem je čelu Johanthan Barnett.

Čovjek kojeg je 2019. godine ugledni poslovni magazin Forbes proglasio najmoćnijim nogometnim menadžerom na svijetu komentirao je najavljeno uvođenje ograničenja plaća igrača u Championshipu.

Tzv. salary-cap Englezi planiraju uvesti kako bi barem donekle uravnotežili konkurentnost sva 24 kluba koja nastupaju u njihovom drugoligaškom natjecanju, ali Barnett upozorava da će za veliki broj klubova to dovesti do financijske neizvjesnosti.

Tom prilikom osvrnuo se i na neke druge teme, izrazivši posebno divljenje spram - Romana Abramoviča.

"Odradio je sjajan posao. Kad je on došao, Chelsea je propadao, a Premierliga se mučila. Uložio je novac u Chelsea, dao novac drugim klubovima i transformirao ovu igru. Abramovič je najbolja stvar koja se ikad dogodila Premierligi, to je sada najbolja liga na svijetu", poručio je Barnett.

Pitanje je samo bi li se s njim složili milijuni nogometnih fanova koji smatraju kako se ulaskom enormnog stranog kapitala engleskim klubovima dogodila otuđenost od onih kojima pripadaju - vlastitih navijača.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider