Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Caktaša

Hajduk opet dobio Bugare i prošao u treće pretkolo Europske lige: Na Poljud stiže Steaua!

Splićani su i u bugarskoj prijestolnici bili bolji od Slavije te su potvrdili prolaz u iduću rundu kvalifikacija Europske lige.

Slavlje igrača Hajduka u Sofiji (Foto: Hajduk.hr) (Foto: Hajduk.hr)

Hajduk je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige s 3:2 pobijedio Slaviju u Sofiji i s ukupnih 4:2 prošao dalje, na megdan Steaui koja je već u prvom susretu protiv Rudara iz Velenja riješila sve dileme. Prva utakmica trećeg pretkola igra se već u četvrtak (9. kolovoza), dok je uzvrat tjedan dana kasnije (16. kolovoza) u Bukurešu.

Poslije teško izvojevanog trijumfa nad Slavijom na Poljudu, Splićani su u Bugarskoj odškrinuli vrata trećeg pretkola pogotkom Stanka Jurića u 24. minuti. Ovaj stasiti veznjak utakmicu je počeo na klupi, ali je već u sedmoj minuti ušao u igru umjesto Dina Beširovića koji je produžio seriju Hajdukovih pehova s ozljedama (u Sofiju su doputovali bez dvojice vratara Posavca i Duke te kapetana Nižića).

Jurić je glavom pospremio u mrežu ubačaj Tome Bašića, ponajboljeg igrača Hajduka u ovom dvoboju.

Vodstvo Hajduka u Sofiji (Foto: Hajduk.hr) Vodstvo Hajduka u Sofiji (Foto: Hajduk.hr) (Foto: Hajduk.hr)

Imali su Splićani u tim trenucima ukupno dva zgoditka prednosti i činilo se da u potpunosti kontroliraju stvari, ali onda je jedan neoprezni potez Mije Caktaša unio nepotrebnu nervozu. Pred kraj poluvremena Caktaš je skrivio penal kojeg je Galin Ivanov pretvorio u izjednačenje.

U nastavku su Bugari krenuli po preokret, ali u 55. minuti je Gamakov skrivio penal igravši rukom, a Caktaš je neobranjivo pogodio s bijele točke.

Niti tu nije utakmica u potpunosti riješena jer u 70. minuti je Yomov iskoristio nevjerojatnu konfuziju u obrani Hajduka i zabio za novo izjednačenje.

Trener Željko Kopić se odlučio na zatvaranje utakmice, uveo je stopera Stipu Vučura umjesto Hamze Barryja, a to se Splićanima umalo obilo o glavu. U 83. minuti je Slavija imala stopostotnu prigodu, ali je mladi vratar Marin Ljubić sjajno obranio šut Angelova i spriječio potpuno dramu u finišu dvoboja...

Tri minute kasnije je Bašić ubacio iz slobodnog udarca, a Caktaš glavom zabio za pobjedu Hajduka i trijumfalni prolaz u treće pretkolo.

Stanko Jurić i Adam Gyurcso (Foto: Hajduk.hr) Stanko Jurić i Adam Gyurcso (Foto: Hajduk.hr) (Foto: Hajduk.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider