Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica biti ili ne biti?

Biliću prijeti otkaz: Uvodi spasitelja da sačuva posao na klupi West Hama!

Hoće li navijači West Hama okrenuti palac gore ili dolje hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je za vjerovati engleskim tabloidima i britanskim kladionicama, Slaven Bilić večeras igra utakmicu koja će odlučiti njegovu sudbinu na klupi West Hama.

"Ako pobijedi, sačuvat će posao. Ako izgubi, leti iz kluba", tako otprilike prenose britanski tabloidi uoči večerašnje utakmice u kojoj West Ham dočekuje novog prvoligaša Huddersfield.

Andy Carroll kao Bilićev spasitelj

Čekićari nakon uvodna tri kola imaju tri poraza i gol-razliku 2:10! Uvjerljivo su posljednji, no ono što najviše brine navijače je činjenica da West Ham ne izgleda dobro na terenu. Zato je, kako tvrdi pouzdani izvor, Bilić za večeras pripremio nekoliko velikih promjena u sastavu kako bi ostvario pozitivan rezultat.

"Večeras će se dogoditi velike i značajne promjene u sustavu. Posljednji pokušaj Bilića ili veliko kockanje...", napisao je čovjek koji je prvi ovoga ljeta objavljivao točne vijesti o transferima u londonski klub.

Marko Arnautović je suspendiran, dok su Manuel Lanzini, Edimilson Fernandes i Andre Ayew i dalje na listi ozlijeđenih. No dobra vijest za Bilića je vjerojatni povratak Andyja Carrolla u sastav, kao i povratak stopera Winstona Reida. Obojica bi, ako su točne pretpostavke spomenutog izvora, mogli krenuti od prve minute.

Carroll bi mogao biti veliko pojačanje za West Ham, ako ništa drugo onda zbog tradicije. Naime, u sezoni 2015/2016, svaki put kada bi Carroll zabio na utakmici, Čekićari bi upisali pobjedu (4) ili remi (3). Lani je Carroll zabio na šest utakmica, a West Ham je u tom periodu upisao četiri pobjede i dva poraza.

Svađa s predsjednikom kluba

Bilić je, nakon što je Crystal Palace uručio otkaz Franku de Boeru poslije svega četiri kola, prvi kandidat za ostajanje bez posla. Kao razlog se navodi i svađa s predsjednikom Davidom Sullivanom, koji mu navodno nije osigurao Renata Sancheza i Grzegorza Krychowiaka posljednjeg dana prijelaznog roka. Obojica su trebali doći na posudbu, ali je predsjednik West Hama navodno to odbio.

Puno toga upućuje na činjenicu da Bilićeva budućnost jako ovisi o večerašnjoj utakmici protiv Huddersfielda, koji je u sezonu krenuo s dvije pobjede i jednim remijem. Novi prvoligaš najugodnije je iznenađenje engleske Premierlige, a posebno impresioniraju svojom trkom i borbenošću na travnjaku.

Čekićarima definitivno neće biti lako večeras, no vjerujemo da Bilić, baš kao i u završnici prošle sezone, može okrenuti situaciju i negativan niz pretvoriti u pozitivan. Uostalom, prva tri kola West Ham je igrao u gostima zbog Svjetskog prvenstva u atletici, a sada se vraća na svoj stadion i tri od iduće četiri utakmice igra pred svojim navijačima.

Do sada su poraze upisivali od Manchester Uniteda, Southamptona i Newcastlea, a sada im slijede susreti protiv Huddersfielda, West Bromwicha (gostovanje), Tottenhama i Swanseaja. Iz te četiri utakmice Bilić mora izvući barem šest bodova, jer će u suprotnom situacija biti vrlo, vrlo kritična.

Treba vidjeti i reakciju navijača koji će po prvi puta biti u velikoj većini na tribinama. Hoće li okrenuti palac gore ili dolje našem Biliću saznat ćemo večeras iza 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider