Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon debakla u saudijskoj arabiji

Navijačka baza ga želi, on želi pregovarati: Slaven Bilić preuzima slavni otočki klub?

Slaven Bilić mogao bi se vratiti otočkom nogometu nakon manje od dvije godine izbivanja.

Slaven Bilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je u veljači napustio klub u Saudijskoj Arabiji Al-Ittihad nakon svega tri ostvarene pobjede u 15 utakmica, Slaven Bilić veliki je kandidat za preuzimanje slavnog škotskog kluba - Celtica. Tako barem prenose otočki mediji, prije svega Sky Sports i BBC.

"Celticova baza navijača priželjkuje Bilića na klupi i on je voljan razgovarati s klubom o preuzimanju prve momčadi ovog ljeta", piše BBC.

Aktualni privremeni trener Celtica je Neil Lennon, koji bi već treću sezonu zaredom mogao Celticu donijeti trostruku krunu u domaćim natjecanjima (prvenstvo i dva kupa), nije siguran na klupi kluba iz Glasgowa za nadolazeću sezoni.

On je solidno odradio preuzimanje trenerske uloge od Brendana Rodgersa, koji je u veljači otišao u Leicester City, no uprava u njemu očito ne vidi dovoljno kvalitete za europski iskorak.

Rodgers je sa Celticom osvojio prve dvije trostruke krune, no u Europi je izostao njegov trag. Stoga je uprava Celtica smatra da bi za iduću sezonu trebalo neko jače ime od Neila Lennona, te se okrenulo čovjeku kojeg žele navijači, ali koji se već dokazao u otočkom nogometu, točnije na klupi West Hama.

Bilić je u svojoj prvoj sezoni na klupi Čekićara briljirao i odveo ih do visokog 7. mjesta. Nakon toga je uslijedio pad, te je smijenjen u studenom 2017. godine, nakon što je momčad završila u zoni ispadanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider