Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
goranov klub

Slaven Bilić ima novi posao i veliki zadatak: ''Oduševljen sam''

Kao što smo najavili jučer, Slaven Bilić potpisao je ugovor s West Bromvichem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski drugoligaš West Bromwich Albion dobio je novog trenera. Ono što se jučer najavilo danas je dobilo i službenu potvrdu. Vodstvo kluba je ovu vijest potvrdilo na svojoj internetskoj stranici poručivši kako je Bilić potpisao ugovor na dvije godine.

"Oduševljen sam ovom prigodom. Željeli su da ih vodim, da im pomognem kako bi se poboljšali. Jasno su mi dali do znanja da žele da ih ja vodim i nisam morao dva puta razmisliti'', poručio je Bilić.

WBA je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Championshipa, a potom je u doigravanju ispao u polufinalu od Aston Ville koja je u finalu preko Derby Countyja izborila povratak u elitni razred engleskog nogometa.

"Vodstvo kluba me uvjerilo da se žele vratiti u Premier ligu. WBA ima kratkoročni projekt i dugoročni projekt i oni se ne sukobljavaju'', naglasio je bivši izbornik Vatrenih.

Slaven Bilić održao je dva kruga razgovora s predstavnicima WBA-a i na kraju je dogovorena suradnja kluba koji se želi vratiti u elitu i trenera koji je u Premierligi vodio West Ham United. Kandidati za klupu WBA-a bili su i Chris Hughton i Bruno Labbadia, ali na kraju je hrvatski stručnjak ''potukao'' konkurenciju, javili su još jučer mediji iz Birminghama.

''Razgovarali smo s nekoliko istaknutih kandidata i želio bih im se zahvaliti. Međutim, od trenutka kada smo razgovarali sa Slavenom, bili smo zapanjeni njegovim entuzijazmom i uzbuđenjem zbog ovog izazova. Odlučan je vratiti se u Premier League i strastveno vjeruje da to može učiniti s Albionom'',naglasio je tehnički direktor Luke Dowling.

Posljednji trenerski posao Bilić je obavljao u saudijskom Al-Ittihadu u kojem je smijenjen u veljači. West Brom je bez stalnog trenera još od ožujka, kada je otkaz dobio Darren Moore. Prošle sezone WBA je zamalo propustio vratiti se u Premierligu, iz koje je ispao na kraju sezone 2017/2018. U doigravanju ih je vodio Jimmy Shan.

U svlačionici nekoliko poznatih imena

Vidjet ćemo koje će igrače Bilić dočekati u svlačionici. Najzvučnija imena iz prošle sezone bila su Jay Rodriguez, Ahmed Hegazi, Dwight Gale, Mat Phillips, Kieran Gibbs i ostali.

West Bromwich Albion klub je bogate tradicije, a kod nas je bio poznat i po tome što za njega navija proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Imaju jedan naslov engleskog prvaka koji datira još od 1920. godine. Imaju i pet osvojenih FA kupova, posljednji iz 1968. godine.

"WBA je poput mene - uzdižu se i padaju. Nikad ne znaš što će napraviti. Svake godine želimo ostati u ligi, svi kažu da nikad nećemo ući u Ligu prvaka - ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom," kazao je jednom prigodom Ivanišević, koji je Wimbledon osvojio 2001. godine.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider