Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad on to kaže, onda...

Lijepa vijest za Bilića: Poslije ovih riječi još je korak bliže Premierligi

Bivši hrvatski reprezentativac imao je izvrsnu sezonu sa svojim West Bromwich Albionom, a onda se dogodila pandemija koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić i njegov West Bromwich Albion zaustavljeni su na putu prema Premierligi, ali nije ih zaustavio Fulham ili neki drugi klub koji je pokušavao uhvatiti jedno od dva vodeća mjesta u engleskom Championshipu, već koronavirus.

Prije pandemije bivši hrvatski izbornik radio je sjajan posao u West Bromwich Albionu. Nalaze se na drugom mjestu, s bodom zaostatka za vodećim Leedsom i šest bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Fulham.

Kao što je poznato, iz Championshipa dvije najbolje momčadi osiguravaju plasman u Premierligu, dok oni koji su plasirani od treće do šeste pozicije odlaze u razigravanje za još jedno preostalo mjesto koje vodi u najviši rang engleskog nogometa.

S obzirom na novonastale okolnosti i činjenicu da Englezi još uvijek nisu 100 posto sigurni u nastavak prvenstva (datum još nije ni na vidiku), takva situacija ostavlja brojne upitnike u zraku.

Sezona se neće poništiti, bit će promocije

Ili, bolje reći, ostavljala je sve dok se nije oglasio Greg Clarke, predsjednik Engleskog nogometnog saveza. On je u izjavi za Times odbacio mogućnost da se nogometna sezona u Engleskoj prekine i automatski proglasi ništavnom. Odnosno, čak i ako epidemiološki uvjeti budu takvi da se sezona ne bude mogla nastaviti, u FA-u su izričito protiv odluke da se sezona poništi.

"Nećemo raditi sankcije, ali pozvali smo predstavnike Premierlige da naprave plan u slučaju da se sezona ne bude mogla dovršiti", izjavio je Clarke.

U prijevodu, to znači da će u slučaju takvog scenarija Liverpool biti proglašen prvakom, tri će kluba biti eliminirana u Championship, a tri iz Championshipa promovirana u Premierligu.

I tu dolazimo do onoga zbog čega je sve to bitno za Bilića. On kao čvrsto drugoplasirani sastav Championshipa u takvom raspletu bio bi izravno plasiran u Premierligu, što bi bilo fantastično. Tada bi potpuno nestao rizik i strah od gubitka ove prednosti od šest bodova pred Fulhamom te odlaska u uvijek neizvjesno i dramatično doigravanje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider