Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu se uspjeli dogovoriti

Hrvatski prvoligaš u jednom danu doveo šestoricu igrača, napustila ih legenda HNL-a

U proteklom periodu bilježili su uglavnom odlaske, a sad su potpisali ugovore sa čak šest nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrlo sadržajan vikend imao je nogometni prvoligaš iz Koprivnice Slaven Belupo. Tijekom subote i nedjelje odigrali su dvije prijateljske utakmice i doveli čak šest novih igrača.

U subotu navečer poraženi su u gostima kod Varaždina (1:0) u generalci za novo prvenstvo, zatim je u nedjelju poslijepodne istim rezultatom njihova kombinirana momčad izgubila u Koprivnici od drugoligaša Hrvatskog dragovoljca, a u međuvremenu su u klupskim prostorijama potpisani ugovori sa šestoricom novih prvotimaca.

Slaven Belupu su se priključili vratar Ivan Čović, stoperi Franjo Prce i Damian van Bruggen, desni bočni Frane Maglica, veznjak Frano Mlinar i napadač Martin Boakye.

Čović i Mlinar su dobro znana lica pratiteljima zbivanja u HNL-u, Prce dolazi kao branič koji je prošle sezone branio boje Varaždina, a prošao je mlađe uzraste Hajduka i Lazija.

Van Bruggen je u Podravinu stigao nakon što sa zaprešićkim Interom nije uspio izboriti ostanak u društvu najboljih, inače riječ je o igraču koji je od svoje 16. do 21. godine upisao čak 33 nastupa za mlade reprezentacije Nizozemske.

Maglica je dijete RNK Splita, ima 23 godine, a posljednji mu je klub bio Dubrava.

S Krstanovićem se nisu uspjeli dogovoriti

Na koncu, Boakye je talijanski napadač porijeklom iz Gane. Prošle sezone je igrao u Luksemburgu i za tamošnjeg prvoligaša Jeunesse Esch je postigao osam golova u 16 utakmica, visok je 190 centimetara i on bi zapravo trebao biti zamjena za Ivana Krstanovića.

Legendarnom napadaču, koji je u siječnju navršio 37 godina, istekao je ugovor sa Slaven Belupom i glede potpisa novog nije došlo do dogovora s čelnicima Farmaceuta pa je on napustio Koprivnicu. Krstanović je nedavno u dresu Slaven Belupa postigao 100. pogodak u HNL-u i time se upisao u povijesne knjige hrvatskog nogometa, a trenutno je bez kluba.

Opširnije o Slavenovom potpisivanju šestorice novih igrača pročitajte ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider