Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOSTI BEZ ŠANSE

Slaven Belupo pregazio Rudeš i približio se zlatnoj sredini

Bez ikakvih problema obračunao je Slaven Belupo s našim ligaškim fenjerašem.

Slaven Belupo - Rudeš (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nogometaši Slavena Belupa u susretu su 21. kola HNL-a na svom su terenu deklasirali posljednji Rudeš rezultatom 4:0 (1:0).

Pogotke su postigli Ivan Lepinjica (39), Tomislav Štrkalj (49, 63) i Benedik Mioč (72).

Rudeš igrao pola sata pa se ugasio

Gosti iz Zagreba bili su ravnopravni suparnik samo u prvih pola sata dvoboja, a onda je do izražaja došla veća kvaliteta domaćeg sastava.

Slaven je do prednosti stigao u 39. minuti, Šakota i Štefulj odlično su kombinirali na lijevom krilu, Štefulj je potom probio stranu i poslao prizemnu povratnu loptu u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Lepinjica i preciznim udarcem svladao Markovića.

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno odmah početkom nastavka kada je Štrkalj uz popriličnu pomoć gostujućeg vratara Markovića pogodio za 2:0.

Mioč i Štrkalj ponovno briljiraju

Gosti nisu dobro očistili ubačaj u svoj kazneni prostor, lopta se odbila do Štrkalja koji se odlučio na udarac sa 20-ak metara, iako je bio jak taj je udarac išao po sredini vrata, no Markoviću je prošao kroz ruke.

Potom je proradila i veza između Štrkalja i kapetana Mioča koji su bili u ulogama strijelca i asistenta kako kod trećeg tako i kod četvrtog gola. Prvo je u 63. minuti loptu na lijevoj strani dobio Mioč i uputio centaršut na prvu vratnicu, tamo je Caimacov bio blokiran, ali lopta se odbila do Štrkalja koji je pospremio odbijanac u mrežu. U 72. minuti je, pak, Štrkalj izbačen na lijevom krilu, a napadač domaćih vidio je utrčavanje Mioča te ga pogodio u glavu na petercu odakle ovaj nije mogao promašiti.

Sedmi Slaven Belupo sada ima 26 bodova, dva manje od pete Lokomotive, a jedan manje od šeste Gorice, dok osmom Varaždinu bježi četiri boda.

Rudeš je, pak, prikovan za dno sa samo četiri boda, čak 14 manje od devete Istre 1961.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider