Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo falilo za dramu

Slaven s dva gola u samoj završnici slomio drugligaškog lidera i otišao u polufinale Kupa

Slaven Belupo pobijedio je Rudeš 2:0 u četvrtfinalu Kupa

Slaven Belupo - Rudeš (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

 

Nogometaši Slaven Belupa prvi su polufinalisti Hrvatskog kupa nakon što su na domaćem terenu, s 2-0, pobijedili Rudeš, najbolju drugoligašku momčad.

 

Golovi su postignuti u samoj završnici utakmice. U 88. minuti, nakon udarca Benedika Mioča, lopta se od gostujućeg igrača Luke Pavkovića odbila u mrežu, dok je konačnih 2-0 postavio Filip Hlevnjak u 91. minuti.

Gosti se nisu prestrašili

Nakon nešto angažiranijeg ulaska u dvoboj od strane Slaven Belupa, prvu dobru šansu su imali gosti. S 30 metara je u 26. minuti odlično potegnuo Latković, ali je domaći vratar Čović bio spreman za to iskušenje.

Filip Krovinović i Darko Nejašmić Osijek i Hajduk igraju povijesnu utakmicu: "Jednima će ova sezona završiti 1. ožujka!" divider

Potom je Rešetar trebao bolje reagirati u domaćem šesnaestercu nakon čega je uslijedila i najbolja šansa domaćina u prvom dijelu. U 37. minuti je zaprijetio Crnac, ali se rezultat nije mijenjao. Do kraja prvog poluvremena još je dva pokušaja imao domaći igrač Žuljević.

U nastavku ravnopravna utakmica

U nastavku se ne odveć žestoki ritam dodatno smirio. Igralo se uglavnom ravnopravno, s tim da je domaćin ipak nešto više imao loptu u svom posjedu. No, broj pravih prilika se smanjio te se činilo kako su oba sastava, relativno rano, već gledala prema produžecima. No, do njih nije došlo jer je u 88. minuti domaćin zabio pogodak vrijedan polufinala.

Dinamo - Lokomotiva Četvrtfinale Kupa: Tko ispada, tko prolazi, a gdje bi mogla biti "sječa glava"? divider

Benedik Mioč je pucao s vrha šesnaesterca, a lopta se od gostujućeg igrača Luke Pavkovića odbila u mrežu za slavlje Koprivničana i njihov prolaz među četiri najbolje momčadi. U nadoknadi je Slaven Belupo potvrdio pobjedu, a strijelac je u 91. minuti bio Filip Hlevnjak.

Posljednji put je Slaven Belupo igrao polufinale Hrvatskog kupa prije tri godine.

U srijedu se igraju preostale tri četvrtfinalne utakmice Hrvatskog kupa. U 12.30 sati igraju BSK i Šibenik, potom u 15 sati slijedi dvoboj Dinama i Lokomotive te na kraju derbi ove faze natjecanja, ogled Osijeka i Hajduka od 18 sati.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Slaven Belupo - Rudeš 2-0 (Pavković 88-ag, Hlevnjak 90+1)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider