Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
podigao puno prašine

Skupštinar Dinama omalovažio sjećanje na Cicu Kranjčara i veličao Mamića: "Ferenščica je selo pored Zagreba"

Skupštinar Dinama smatra da se Cico Kranjčar "pretjerano glorificira."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak je održana je redovna godišnja skuština Dinama, a na njoj je jednoglasno izglasano prihvaćanje financijskog izvješća kluba.

Jedan od skupštinara jest Jure Zovko, koji je podigao puno prašine svojim osvrtom na nedavno preminulog Cicu Kranjčara i ideju da se po njemu nazove stadion ili jedna tribina.

"Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati, neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara u hrvatskim medijima nakon njegove smrti. Posebno me iritira provincijalno isticanje Kranjčareve purgerske prošlosti i purgerske životne forme, što je potvrda agramerskog provincijalizma. Proglašava ga se ikonom Dinama, sinonimom za Dinamo, predlaže se da se stadion nazove po njemu.

Zaboravlja se činjenica da je Zlatko Kranjčar na vrhuncu karijere i odlaska iz Dinama uspio ostvariti prosječan transfer u austrijski Rapid. Do dolaska Maminja za glavnog menadžera Dinama, prepoznatljiv međunarodni transfer ostvarili su jedino Boban i Šuker.

gol expired Na ulazu u jedan hrvatski grad osvanuo plakat koji najavljuje veliki povratak divider

Od bivših igrača Dinama koji igraju u vrhunskim klubovima, a koji su bili okosnica nacionalne reprezentacije, treba svakako spomenuti Modrića (Tottenham Hotspurs, Real Madrid), Brozovića (Inter), Mandžukića (Bayern, Atletico Madrid, Juventus, MIlan), Olića (Bayern), Eduarda (Arsenal), Kovačića (Real Madrid, Chelsea), Vrsaljka (Atletico Madrid), Lovrena (Liverpool). Važne transfere u novije vrijeme ostvarili su Olmo i Gvardiol odlaskom u moćni RB Leipzig", iznio je svoje argumente na Facebooku.

Njegov status izazvao je dosta kritičkih komentara, a u odgovoru na jedan od njih Cicin kvart Ferenščicu nazvao je "selom pored Zagreba."

Na sjednicu na kojoj je Zovko sudjelovao upozorila je i udruga Dinamo - to smo mi.

gol expired Bišćan objavio popis igrača za U-21 Euro: Na njemu najviše igrača Dinama i neka nova imena divider

"Danas je u strogoj tajnosti održana redovna skupština GNK Dinamo Zagreb na kojoj je kao i uvijek jednoglasno prihvaćeno financijsko izvješće kluba. Prvi puta nakon gotovo deset godina niti jedan predstavnik medija ili javnosti nije bio prisutan na skupštini, a skupština nije bila najavljena niti na internetskim stranicama kluba.

Skupština udruge građana sastaje se u strogoj tajnosti gdje 0.23% Dinamova članstva odlučuje o njegovoj sudbini.

Uspjeli smo zaustaviti preoblikovanje kluba bez volje članova uz jaku volju politike pa ćemo i ovo. Nema predaje, nakon dvomeča s Tottenhamom predstavit ćemo vam konačno rješenje za Dinamo koji će biti ponos svih članova, jer Dinamo - to smo mi!", napisali su na Facebooku.

 

Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati,...

Objavljuje Jure ZovkoSubota, 6. ožujka 2021.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider