Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele više novca

Velikan s Otoka želi odličnog Hajdukova beka: Sletjela ponuda od tri milijuna eura, Splićani odbili

Mladić koji je prošao Dinamovu omladinsku školu mogao bi se na Poljudu zadržati samo jednu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko škotskih medija prenosi kako je njihov prvak Celtic zainteresiran za dovođenje Hajdukova lijevog beka Davida Čolinu.

Štoviše, svoj su interes konkretizirali ponudom od tri milijuna eura, ali Splićani su taj iznos odbili jer su uvjereni da za 20-godišnjeg U-21 reprezentativca mogu dobiti više novca.

Dinamovo dijete preko Monte Carla i Splita u - Škotsku?

Čolina je Zagrepčanin koji je prošao Dinamovu omladinsku školu, od svoje devete pa do 18. godine igrao je za mlađe kategorije Modrih, a krajem ljetnog prijelaznog roka 2018. prešao je u Monaco za odštetu od milijun i 300 tisuća eura.

U Kneževini je igrao za juniore Monaca i zadržao se samo jednu sezonu jer ga je u ljeto 2019. doveo Hajduk. Na Poljudu su prije godinu dana prodali Domagoja Bradarića u Lille za šest i pol milijuna eura, a dio tog novca investirali su u dvojicu mladića rođenih 2000. godine: Davida Čolinu i Ivana Dolčeka.

Hajduk se nada reprizi scenarija iz Bradarićeva transfera

Prilikom prodaje Bradarića Hajduk se također prvotno suočio s ponudom u gabaritima od tri milijuna eura i također su ju odbili, igrač je ostao na Poljudu još jednu polusezonu i onda su Francuzi podebljali konačni iznos sve do spomenutih šest i pol milijuna eura.

Za Čolinu je Hajduk platio Monacu odštetu od 700 tisuća eura i on je potpisao ugovor do 30. lipnja 2023., ali mogao bi otići poslije samo godinu dana provedenih u Splitu.

Celtic traži pojačanje na poziciji lijevog beka jer se ispostavilo da Boli Bolingoli, igrač kojeg su prošlog ljeta kupili od bečkog Rapida za 3,4 milijuna eura, nije taj. Trenutačno im se u prvu opciju isprofilirao Greg Taylor, 22-godišnji Škot, ali u klubu se žele riješiti Bolingolija i nužno im treba još jedan bek.

Što se Čoline tiče, on je igrač kojemu puno više odgovara sustav sa četvoricom u obrani, što se i vidjelo u završnici sezone HNL-a kad je Igor Tudor odustao od 3-5-2 i vratio se na igru sa četiri igrača u posljednjoj liniji. Nije nevažno za ovu priču to što Celtic igra upravo na taj način...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider