Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekaj, što?

Skandal u Ligi nacija: Sudac Šveđaninu u tunelu obećao svirati dva penala!

Švedski napadač Marcus Berg otkrio je što mu je sudac rekao nakon prvih 45 minuta.

Marcus Berg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U utorak se u grupi 2 lige B u Ligi nacija igra odlučujući susret između Rusije i Švedske. Ako gosti pobijede domaćina, plasirat će se u A ligu. Rusima je pak dovoljan remi za prelazak u najviši rang ovog natjecanja, iz kojeg je jučer Hrvatska ispala.

Šveđani su, baš kao i Hrvati, do neki dan bili u teškoj situaciji. No onda su u subotu slavili u gostima kod Turske i uzvratili im za poraz u Švedskoj. Jedini su postigli iz kaznenog udarca u 71. minuti.

O toj utakmici piše se i zbog izjava napadača Marcusa Berga. Švedski mediji prenijeli su njegovu izjavu koja bi u UEFA-i trebala podići obrve.

''On se spotaknuo, možda i na mene, ali očito je da me je povukao. Bio je to očiti penal jer sam bio u prilici za gol'', objašnjavao je Berg situaciju iz prvog dijela.

Kada je sudac Kovacs odsvirao kraj prvih 45 minuta, Berg je otišao potražiti objašnjenje kod rumunjskog arbitra.

''Išao sam s njim porazgovarati, a onda mi je rekao da će pogledati snimku te, ako je pogriješio, dosuditi nam dva penala u drugom dijelu. Dobili smo jedan, ali pobijedili smo pa je bilo lijepo.''

Ovo su teške optužbe na račun suca i pravi skandal u Ligi nacija. UEFA će sigurno pozvati Šveđanina da potvrdi svoje riječi, a onda i krenuti u istragu.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider