Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica je prekinuta

Skandal u Dalmaciji: Nogometni sudac tvrdi da su ga igrači gazili kopačkama i oduzeli mu kartone, uz policiju je otišao sa stadiona

Pomalo nevjerojatne scene stižu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 4. kola prvog nogometnog ranga Dubrovačko-neretvanske županije igrali su Žrnovo i Orebić, a utakmica je prekinuta u 17. minuti zbog navodnih žestokih napada igrača Orebića na suca Ivana Grgurinovića.

Sudac je tvrdio da su ga igrači vrijeđali i gazili kopačkama pa je zbog toga prekinuo utakmicu i na svoje inzistiranje, uz pratnju policije, otišao sa stadiona. On je dosudio penal za domaćine, a gosti su onda krenuli u proteste.

''Kako se poslije toga nastavilo s vrijeđanjem, naguravanjem i gaženjem, nakon čega je iz ruku glavnog suca istrgnut i pocijepan žuti karton, glavni sudac dosudio je kraj utakmice, to jest prekid'', stoji u službenom izvještaju delegata utakmice.

''Poštenoga čovika ne treba pratiti policija'', objavio je Orebić uz video odlaska suca.

''Jučer smo u sklopu 4.kola gostovali kod NK-a Žrnovo. Nažalost, proveli smo više minuta na trajektu nego na travnjaku. U prvih 10 sekundi susreta Ante Kordić, nakon lijepog prodora po lijevoj strani dovodi nas u vodstvo od 1:0. Nakon samo 15-ak minuta igre, domaći igrač pada u našem šesnaestercu, glavni sudac utakmice Ivan Grgurinović iz Ploča bez dileme pokazuje na bijelu točku. I tu je početak i kraj priče. Naši se igrači s time ne slažu, dolazi do opće gužve u kojoj su neki naši igrači prvo požutjeli pa onda pocrvenili. I da je na tome ostalo, ne bi bilo nikakvih problema. Ni prvi ni zadnji put da imamo igrača manje ili da je penal protiv nas. Međutim, glavni sudac svira kraj utakmice, točnije prekid. I tu nastaje sveopće nezadovoljstvo svih naših i njihovih igrača. Sudac u izvještaju navodi da ga se udaralo, međutim na snimkama će se vidjeti da nitko suca nije udario niti pokušao ozlijediti. Dapače, 250 gledatelja se složilo sa tim da ga stvarno nitko nije udario. Što se sucu dogodilo da se osjećao 'tako nesigurno da ne može više suditi utakmicu', samo on zna.

Ova situacija je jako razočaravajuća, samim tim što je utakmica trajala samo 15-ak minuta, skupilo se puno gledatelja, svi su htjeli nastaviti susret (uključujući i pokrajnje suce), međutim glavni akter ovoga cirkusa odsvirao je je kraj i to je bilo to. Domaćinu zahvaljujemo na odličnom i prijateljskom dočeku i ispraćaju.

Da stvar bude još smješnija, sudac je zatražio i policijsku zaštitu od Žrnova pa kroz cijeli Pelješac. Pa sad nam vi recite kojega to poštenoga čovjeka treba pratiti policija?

Problem u nogometu u zadnje vrijeme postaju igrači i klubovi koji su uvijek krivi za sve, a nitko se ne pita kakvi su to suci i kako dijele pravdu.

Naravno, svatko može pogriješiti, čak i VAR soba pogriješi, a imaju sve ispred nosa, ali odsvirati prekid utakmice stvarno je neobjašnjivo. Ovim putem pozivamo i savez da se malo više pozabavi ovakvim stvarima kako bismo izbjegli ovakve situacije u budućnosti.

Sportski pozdrav, NK Orebić'', stoji u priopćenju Orebića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider