Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To neće proći!

Sjajna vijest: FIFA i UEFA zajedno protiv ideje koja užasava sve istinske ljubitelje nogometa!

Ideja o stvaranju Super lige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i šest kontinentalnih nogometnih federacija objavili su i četvrtak da neće priznati tzv. europsku Super ligu koju bi organizirali najmoćniji nogometni klubovi i koja bi bila zatvorenog tipa.

"Glede nedavnih medijskih nagađanja da bi neki europski klubovi mogli osnovati europsku Super ligu zatvorenog tipa, FIFA i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo natjecanje neće priznati ni FIFA ni bilo koja kontinentalna federacija", kaže se u zajedničkom priopćenju koje su potpisali predsjednici FIFA-e i UEFA-e, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin te predsjednici ostalih kontinentalnih federacija.

Također, u priopćenju je naglašeno da niti jedan klub ili igrač koji bi sudjelovao u Super ligi neće moći igrati u natjecanjima koje organizira FIFA i ostale kontinentalne nogometne federacije. Primjerice, to znači da klubovi ne bi mogli sudjelovati u UEFA-inoj Ligi prvaka i Europskoj ligi, igrači ne bi mogli igrati na Europskom prvenstvu i drugim kontinentalnim prvenstvima, a također ni na Svjetskom prvenstvu.

Ideja o stvaranju Super lige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina. Tako je 2018. njemački magazin Der Spiegel objavio je da je Real Madrid sudjelovao u planiranju Super lige. U listopadu prošle godine bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu priznao je da je pregovarao o sudjelovanju Barce u takvu natjecanju. 

Iako su brojni klubovi, koji bi navodno trebali sudjelovati u Super ligi, demantirali da pregovaraju o tome, predsjednik Reala Florentino Perez ističe da su potrebne značajne promjene u europskim kupskim natjecanjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider