Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni kaos

Sjajan potez Mbappea zasjenio pobješnjeli sudac: Ovo je stvarno ludo!

Bizarna situacija dogodila se u prošlom kolu francuskog prvenstva...

Bizarna situacija na utakmici Nantesa i PSG-a (Screen shot Youtube.com)

PSG je u prošlom kolu francuskog prvenstva slavio na gostovanju u Nantesu 1:0 golom Angela Di Marije. Gol je pao nakon atraktivne akcije Parižana na otvorenju utakmice. Edinson Cavani odigrao je pas prema Kylianu Mbappeu na desnu stranu, a ovaj je propustio loptu kroz noge Argentincu, koji je potom u stilu Gerda Muellera udarcem vrškom kopačke šalje u mrežu vratara Nantesa, Rumunja Cipriana Tatarusanua.

Bio bi to najupečatljiviji trenutak utakmice da se u finišu nije dogodila rijetko viđena situacija. Sigurno ste već vidjeli da nogometaš u trku nehotice sruši suca, no kada ste i jeste li ikada vidjeli da sudac namjerno pokuša srušiti nogometaša? Upravo se to dogodila na utakmici Nantesa i PSG-a.

Pred kraj utakmice PSG je preko Mbappea povukao silovitu kontru, što je logično izazvalo kontrareakciju igrača Nantesa koji su pohitali u obranu. Veznjak Diego Carlos u punom se sprintu vraćao prema svojem golu, a sudac Tony Chapron nenamjerno mu se ubacio u putanju, a ovaj ga je također posve nehotice, jer očigledno je da se nije mogao zaustaviti, zakačio po nozi i srušio na travnjak.

Možda izgleda komično, ali ništa neviđeno i posebice bizarno, takve se stvari događaju u nogometu. Međutim, tu nije kraj, tek slijedi ono pravo. Igrač je posve logično nastavio pratiti akciju, a sudac ga je ležeći udario po nozi i pokušao srušiti!? Ljutiti je sudac ustao i bez razmišljanja pokazao zaprepaštenom Carlosu žuti karton. Budući da mu je bio drugi na utakmici, morao je napustiti travnjak.

Igrači Nantesa bili su u nevjerici, okružili su suca i pokušali ga uvjeriti da promijeni odluku, ali ovaj se nije dao i ostao je pri svome. Doista nevjerojatna odluka. To nije bila jedina kontroverzna sudačka odluka na utakmici. Nantesu je poništen pogodak početkom drugog dijela zbog zaleđa koje nije bilo.

Stoga ne treba čuditi da su domaći navijači ispratili suce sa stadiona žestokim negodovanjem. Još jedan ilustrativan primjer više onima koji tvrde da je PSG favoriziran u Francuskoj na svim razinama. Kako god, PSG čvrsto drži prvo mjesto na ljestvici s 11 bodova više od drugoplasiranog Monaca. Nantes je peti s čak 20 bodova manje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider