Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

VIDEO Sjajni Pašalić poput Robbena, zabio čudesnu golčinu za Dortmund

Marco Pašalić je oduševio navijače Dortmunda sjajnim golom u prvenstvu.

Marco Pašalić (Foto: Guliver image)

Nogometaši druge momčadi Borussije Dortmund ugostili su TSV 1860 Munchen u sklopu desetog kola trećeg ranga njemačkog nogometa.

Utakmica je završila 1:1, a potez utakmice pripao je U-21 hrvatskom reprezentativcu Marcu Pašaliću.

Mladi hrvatski ofenzivac zabio je u 68. minuti gol za 1:1. Pašalić je lijepo primio loptu na desnoj strani, prevario braniča gostiju i majstorski ljevicom zabio sa 17 metara.

Bio je to gol u stilu legendarnog Robbena koji je kroz karijeru zabio puno takvih golova.

Gol pogledajte OVDJE.

Pašalić je rođen prije 22 godine u Karlsruheu, ali kaže kako igranje za mlađe njemačke reprezentacije nije bila opcija. Uvijek je razmišljao samo o Hrvatskoj.

''Kao mladić sam bio na stadionu u St. Etienneu 2016., bio sam 2018. u Londonu kad su igrali Hrvatska i Engleska. Kao malo dijete sam bio navijač i uvijek sam htio nositi taj sveti dres, igrati za taj sveti dres. I tko bi rekao da bi mogao jednog dana zabiti jedan takav bitan gol i da idemo kao ekipa na taj EURO. Sretan sam baš'', rekao je Pašalić za Dnevnik Nove TV.

Povratak nakon ozljede

Pašalić se ozlijedio nakon debija za prvu momčad Dortmunda, a sada se polako vraća u staru formu. Zabio je odlučujući penal za prolaz na Euro s Hrvatskom, a njemački velikan ima ozbiljne planove s njim.

U trenucima dok se je probijao u nogometnom svijetu i nije bio siguran što će od svega biti, Marco je jedno vrijeme proveo radeći na baušteli. Atipičan put za jednog reprezentativca, ali i iskustvo koje mu je dobro došlo.

''S bratom sam se sastajao i onda smo popričali da idem raditi kod njega na bauštelu. Prije treninga sam onda uvijek išao raditi kod njega a bauštelu, pomogao mu sve što je trebalo. I poslije bauštele sam na trening. Tu smo još imali noćne smjene prije početka treninga u Dortmundu i onda kad je krenulo nisam više radio. I ne želim se vratiti, jer je jako težak posao i razumijem sve bauštelce kako im je, razumijem stvarno.''

VIDEO Od bauštele do eura

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider