Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ajmoooo!

Sjajan dan za naš nogomet: Hrvatski klubovi dali ruke Dinamu, drugo mjesto u HNL-u ponovo vrijedi više

Hrvatski klubovi ove eurosezone već su ugrabili 5,5 bodova i nadamo se da neće stati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajan dan za hrvatski nogomet, sva četiri hrvatska europska predstavnika u ovoj europskoj sezoni završila su tjedan neporažena. Dinamo je otvorio pobjedom protiv Omonije u 2. pretkolu Lige prvaka, a danas su mu se priključili Hajduk s 2:0 protiv Tobola, Rijeka s 2:0 protiv Gzire i Osijek koji nije izgubio na teškom gostovanju protiv Pogona u 2. pretkolu Konferencijske lige, a to je učinilo čuda za naš nacionalni koeficijent.

gol expired Dominatna predstava Hajduka: Sjajna utakmica mladog Ljubičića, gosti tek jednom zapucali na vrata divider

Naši predstavnici u Europi konačno su dali ruke Modrima, koji su proteklih sezona držali naš europski koeficijent u dohvatu tog mističnog 15. mjesta koje jamči pet europskih predstavnika, a Hrvatska ga je danas konačno dohvatila. I preskočila.

Tri Dinamove pobjede, po jedna Hajdukova i Rijekina te Osijekov remi pogurali su nas do 14. mjesta i trenutačno imamo nacionalni koeficijent 22,525. Ove sezone skupili smo već 5,5 europskih bodova, za svaku pobjedu dobiva se po bod, a za remi pola boda.

gol expired Rijeka uz dosta muke slavila protiv Maltežana: Utakmicu završili s igračem manje divider

Za Srbijom kasnimo osam bodova, odnosno osam kvalifikacijskih pobjeda, a za Belgijom 9,5, Cipru na 15. mjestu bježimo pola boda, a iznad crte koja jamči dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka smo jedan bod.

Zadnji put dva hrvatska predstavnika na kontinentalnoj sceni bila su u sezoni 2020./2021. pa ga odmah izgubili, činilo se kao da ćemo ga dugo ponovo čekati, međutim smiješi nam se već za sezonu Prve HNL 2023./2024.

gol expired Odluka u Gradskom vrtu: Bjelica pogodio s "europskih 3-5-2" i vraća se kući s aktivnim rezultatom divider

Europske koeficijente uživo možete pratiti OVDJE.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider