Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oprostili se od Rusije

Šokantan kraj sirijske bajke: Milimetri ih dijelili od velike senzacije

Sirija je ostala na korak od senzacije i play-offa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotova je bajka reprezentacije Sirije, jednog od najvećih iznenađenja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Oni su u četvrtoj fazi azijskih kvalifikacija, u kojima trećeplasirani iz dvije skupine razigravaju za posljednju rundu play-offa, šokantno ispali od Australije.

Nakon 1:1 u prvom susretu u kojem je domaćin bila Sirija, u uzvratu je nakon 90 minuta na semaforu stajao identičan rezultat. U produžecima je Sirija ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona Al Mawasa, a uskoro je legendarni 37-godišnji napadač Tim Cahill pogodio glavom za 2:1.

No Sirija je u zadnjem napadu imala još jednu priliku iz slobodnog udarca. Loptu je namjestio Omar Al Soma i s 25 metara silovitim udarcem pogodio vratnicu!

Australija se zahvaljujući vratnici spasila i izborila play-off protiv četveroplasirane momčadi iz CONACAF zone – uoči posljednjeg kola tu poziciju drži reprezentacija Paname, a tamo bi mogli završiti još SAD i Honduras.

Siriju je u vodstvo doveo Al Soma već u šestoj minuti utakmice. U 13. minuti izjednačio je dvostruki strijelac Cahill, koji je u 109. minuti postavio konačni rezultat. Sirija je od četvrte minute produžetka igrala s igračem manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider