Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar plan, ali...

Bivši igrač Uniteda otkrio osam godina čuvanu tajnu: Evo što je ubrzalo Fergusonov odlazak

Prije osam godina trenerski velikan otišao je mirovinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je u ljeto 2012. godine u posljednjim sekundama Manchester United ostao bez naslova prvaka nakon što je njihov rival Manchester City izveo veliki preokret protiv Queens Park Rangersa, Sir Alex Ferguson se zainatio i pošto-poto je u sezoni 2012./2013. htio osvojiti titulu.

Ono što je naumio, to je i ispunio. Crveni vragovi su pomeli konkurenciju iduće sezone i po 13. put u Fergusonovoj eri postali prvaci Engleske.

Tog ljeta 2013. legendarni Škot je otišao u mirovinu, ali više silom prilika, nego što je to stvarno želio.

Naime, kako je u podcastu otkrio bivši igrač Uniteda Patrice Evra, Ferguson je imao plan još jednom napasti Ligu prvaka. Htio je po treći put osvojiti najprestižnije klupsko natjecanje svijeta i onda se oprostiti od bavljenja trenerskim poslom.

"Dva tjedna prije njegova umirovljenja sjećam se da su mediji pisali da će Sir Alex ostati još godinu dana. Kad je to vidio, poručio nam je 'momci, ja ću ostati ovdje još 10 godina' ", ispričao je Evra.

Da je uspio...

Kako bi realizirao svoju želju da još jednom osvoji Ligu prvaka, Ferguson je htio dovesti dvojicu igrača, istaknuo je Evra:

"Moja meta su, i uvjeren sam 99 posto da će igrati za nas sljedeće sezone, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale. To su dvojica igrača koji nam trebaju da odemo do kraja u Ligi prvaka."

Nažalost za Fergieja i sve navijače Uniteda, to se nije realiziralo. Ronaldo je ostao u Real Madridu koji ga ni pod koju cijenu nije htio pustiti, a cijelo ljeto trajala je sapunica između Tottenhama i Kraljevskog kluba koja je u okončana tako što je Bale posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao za Real.

Ferguson je u međuvremenu, shvativši da ih neće uspjeti dovesti, već otišao u mirovinu...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider