Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KULTNO

Jedna od najvećih Dinamovih pobjeda i dvije izjave legende koje su ušle u povijest

''Ružni'' božićni džemperi s kultnim trenucima hrvatskog nogometa - jedinstvena humanitarna razmjena i aukcija.

Silvio Marić 1997. godine (Foto: Cropix Arhiva)

Na red je stiglo predstavljanje i trećeg ''ružnog božićnog'' džempera gol.hr-a. Zaboravite na djedicu s darovima, sobove i božićne jele, ovo je za prave nogometne sladokusce.

Portal gol.hr i podcast Utakmicu po utakmicu pripremili su jednu lijepu akciju uoči predstojećih blagdana. U projektu humanitarne razmjene i aukcije dresova naši čitatelji mogu postati vlasnici božićnih džempera izrađenih po uzoru na retro dresove, kao i vlasnici potpisanih dresova svih prvoligaških klubova u Hrvatskoj.

Nakon što smo predstavili božićne džempere Zvone Bobana i Dade Prše, na red je došao Silvio Marić.

Te sad već davne 1997. godine Maksimir se umalo urušio, ali ne od potresa. Stradao je tada beogradski Partizan s 5:0, a jedan od junaka Dinamovih navijača bio je popularni Mara koji je nakon minimalnog poraza u Beogradu ispalio:

"Dat ćemo im pet komada.''

Nakon Marićevih najavljenih i ispunjenih pet komada u mreži Partizana, u povijest je otišla još jedna izjava nakon pitanja kada ga se može očekivati budnim.

''Negdje u nekom jarku sigurno, sad sam dva dana u totalnom outu.''

Upravo ta izjava krasi i božićni džemper u stilu tadašnjeg dresa kojeg je nosio.

Sredstva prikupljena tijekom aukcije namijenjena su humanitarnoj akciji Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Šibensko-kninske županije ''Kamenčići''.

Želite osvojiti ovaj džemper? Sudjelujte u HUMANITARNOJ RAZMJENI, pošaljite nam fotografije dresa koji želite zamijeniti za džemper. Fotografije možete poslati na Facebook i Instagrama profil portala gol.hr i podcasta Utakmicu po utakmicu. Razmjena završava u nedjelju 26. studenog u ponoć, a pobjednike ćemo proglasiti u UPU podcastu 27. studenog 2023.

Silvio Marić, božićni džemper Silvio Marić, božićni džemper (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider