Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razočarao ih je

Utučeni izbornik BiH: "Hrvat mi je telefonski javio da mijenja reprezentaciju, neka mu je na čast"

Bio je veliki projekt reprezentacije BiH, no sve ih je razočarao odlaskom.

Silvio Ilinković (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Izbornik U-21 nogometne reprezentacije BiH, Niko Janković, otkrio je medijima da ih napušta važan igrač.

Naime, veznjak Rijeke, Silvio Ilinković, odlučio je promijeniti reprezentaciju i u budućnosti nastupati za Hrvatsku ako se ukaže prilika.

Ilinković je rođen u Novoj Biloj (pored Viteza), mjestu u srednjoj BiH koje je većinom hrvatsko. U njegovoj blizini su također odrasli MMA borac Roberto Soldić i košarkaška braća Ivišić, svi oni nastupaju pod hrvatskom zastavom.

Slavlje na Dinamovoj klupi Preokret u Osijeku smanjio pritisak: ''Dinamo je plesao po rubu katastrofe'' divider

Mladi 20-godišnji nogometaš potpisao je za Rijeku ovog ljeta, došao je kao slobodan igrač iz Zrinjskog, a još je bio i na posudbi u Posušju.

Bio je veliki projekt reprezentacije BiH, no sve ih je razočarao odlaskom.

"Danas se cijeli dan piše vezano za tu temu. Mediji brzo sve saznaju. Ilinković je svojim partijama zaslužio dres reprezentacije, dobio je poziv kao i svaki prethodni put. Nije se odazvao na poziv, već je telefonski isključivo javio meni i rekao da je odlučio s obitelji da promijeni reprezentativni dres. Ubuduće će igrati za Hrvatsku. Neću ništa ružno reći o igraču, želim mu svu sreću, ali trenutak samog otkazivanja i generalno postupak nije nimalo nogometni ni profesionalan, ali to njemu neka ide na čast", izjavio je Janković za sportsport.ba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider