Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika drama

Šibenik zamalo srušio Rijeku na Rujevici: Andrijašević izjednačio iz penala u 101. minuti

Rijeka i Šibenik odigrali su 2:2 na Rujevici u 19. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke i Šibenika u susretu su 19. kola Prve HNL igrali 2-2 (1-2).

Šibenčani su bili nadomak trećeg uzastopnog uspjeha i to na gostovanjima, poveli su 2-0 golovima Sahitija (27) i Jurića (32), za Rijeku je smanjio Pavičić (34), da bi na konačnih 2-2 poravnao Andrijašević (90+11-11m) iz kaznenog udarca u 11. minuti sudačke nadoknade.

Prva tri pogotka na utkamici postignuta su u razdoblju od samo sedam minuta u drugom dijelu prvog poluvremena. Šibenik je poveo preko Sahitija, koji igra u sjajnoj formi, on je pokušao proigrati Jurića u domaćem kaznenom prostoru, to dodavanje je presjekao Arsenić, ali lopta se vratila u noge Sahitiju.

Napadač Šibenika se uspio otresti trojice čuvara i preciznim udarcem svladati Nevistića. Bio je to već četvrti pogodak Sahitija u posljednje tri utakmice, a u sve tri je doveo svoju momčad u prednost od 1-0, kako protiv Lokomotive tako i protiv Dinama te sada Rijeke.

Šibenik vodio 2:0 na Rujevici

Šibenik je povisio na 2-0 nakon odličnog prolaska Bulata po lijevom krilu, kapetan gostiju potom je dodao Raku koji je uputio traljav udarac prema vratima sa 12-ak metara, no loš udarac se pretvorio u odličnu asistenciju jer je do lopte u Rijekinom petercu stigao Jurić te pogodio praznu mrežu.

Rijeka se smanjila samo dvije minute nakon toga. Menalo je lucidno petom proigrao Pavičića na rubu kaznenog prostora, a ovaj je preciznim udarcem pogodio lijevi kut nemoćnog Labrovića.

Čitavo drugo poluvrijeme igralo se na polovici terena koja pripada Šibeniku, no unatoč snažnom pritisku Rijeke domaći sastav nije uspio stići niti do poravnanja sve do same završnice u kojoj su u glavnoj ulozi bili sudac Vučković i VAR.

Prvo je u 90. minuti Yateke zatresao mrežu gostiju, no nakon više od četiri minute pregledavanja snimke utvrđeno je kako je prije Yatekeova pogotka Kulenović bio u minimalnom zaleđu. Uslijedila je dugačka nadoknada u kojoj su Riječani tri puta tražili kazneni udarac.

Andrijašević izjednačio iz jedanaesterca

Vučković je pregledom snimke ustanovio kako nije bilo dovoljno kontakta između Kvesića i Murića, pa da zatim igrač Šibenika nije igrao rukom u svom 16-ercu, no međusobno potezanje Todoroskog i Arsenića u osmoj minuti nadoknade okarakterizirao je kao prekršaj braniča gostiju. Odgovornost je preuzeo kapetan Rijeke Andrijašević te pogodio za konačnih 2-2.

Četvrta Rijeka sada ima 27 bodova uz tri utakmice manje, dok je Šibenik sedmi sa 20 bodova, koliko imaju i peti Hajduka, koji od 19.10 sati igra protiv Istre 1961, te šesti Slaven Belupo.

Na čelu su Dinamo i Osijek sa po 42 boda, treća je Gorica, koja je ranije u srijedu izgubila u Varaždinu sa 1-2, sa 33 i utakmicom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider