Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rušitelji favorita

Šibenik u naletu: Nakon Hajduka, novi prvoligaš srušio i Rijeku!

Narančasti su u naletu, opet su svladali favoriziranog protivnika s Jadrana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

U susretu 10. kola Prve HNL Šibenik je na stadionu Šubićevac pobijedio Rijeku sa 2:0, ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 10 godina.

 

Posljednju pobjedu Šibenik je ostvario u ožujku 2010. pobijedivši na Kantridi s 1:0, a nakon toga Rijeka je dobila dvije utakmice, dok su tri završile bez pobjednika.

Šibenik je poveo u 12. minuti lijepim pogotkom Marka Bulata na povratnu loptu Princa Ampema. Napadač iz Gane je na desnoj strani "slomio" Smolčića, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Bulat i precizno zabio za 1:0.

Rijeka je od 40. minute igrala s igračem manje nakon što je Darko Velkovski u svega nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog prekršaja, a drugog zbog prigovora.

U posljednjim trenucima prvog dijela sudac Jović je pokazao žuti i Sandru Kulenoviću, a potom provjeravao zaslužuje li prekršaj napadača Rijeke i crveni karton, no srećom po goste ostao je na svojoj prvotnoj odluci.

gol expired Milan leti na krilima fantastičnog Ibrahimovića: Zabio za pobjedu nakon ubačaja Rebića divider

Pitanje pobjednika razriješeno je u 74. minuti, a ponovo je glavnoj ulozi bio Ampem. Najbolji igrač utakmice je ponovo pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Sahitija koji je zabio za 2:0.

Šibenik je trećom pobjedom ove sezone skočio na sedmo mjesto sa 10 bodova koliko ima i Hajduk na šestoj poziciji, no Splićani imaju dvije utakmice manje. Rijeka je ostala na četvrtom mjestu sa 12 bodova iz sedam susreta.

Šibeniku ove sezone dobro ide protiv suparnika s Jadrana - u osmom kolu pobijedili su Hajduk na Poljudu.

U vodstvu je Dinamo koji večeras gostuje kod posljednje Lokomotive, a u prošlom kolu pobijedio je Hajduk 2:0. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider