Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi u Osijeku

Šibenik iznenadio Osijek u Gradskom vrtu: Lijep gol Kleinheislera, još ljepši Burguija

Osijek i Šibenik odigrali su 1:1 u 8. kolu SuperSport HNL-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 8. kola HNL-a u osječkom Gradskom vrtu nije bilo pobjednika, nogometaši Osijeka i Šibenika su remizirali odigravši 1-1 (1-0).

Osječani su poveli lijepim pogotkom Mađara Laszla Kleinheislera u 38. minuti, ali je još ljepši bio gol Španjolca Francisca Burguija u 79. minuti za konačnih 1-1.

Bila je ovo premijera novog osječkog trenera Rene Pomsa, a Šibenik je prekinuo dugi negativni niz budući je izbjegao poraz od Osijeka po prvi puta nakon 2011. godine.

Šibenik se, kao i ranije tijekom prvenstva, postavio hrabro u Gradskom vrtu te nije bio spreman isključivo čuvati svoja vrata. U otvorenoj igri ipak je više pokazao Osijek koji je imao veći broj opasnih prilika. Ujedno, Osijek je poveo u 38. minuti kada je vrlo lijepo, s 20 metara, opalio Laszlo Kleinheisler i pogodio za veselje domaćih navijača.

gol expired Drama na tribinama u Gradskom vrtu: Navijaču teško pozlilo, liječnici mu spasili život divider

Nastavak utakmice započeo je dobrom šansom Šibenika u 46. minuti, ali udarac glavom Matića zaustavio je Ivušić. Desetak minuta kasnije opet je pokušao Kleinheisler, a vrlo brzo nakon toga i Mierez je bio blizu povećanja osječkog vodstva.

Šibenik je izjednačio u 79. minuti, a sve je sjajno izveo Španjolac Burgui. Lažnjakom se riješio Bartoleca i pogodio za 1-1.

Do kraja susreta oba su sastava mogla uzeti preostala dva boda, no mreže se više nisu tresle. Osijek je osvojio deveti bod te je ostao na petom mjestu, dok je Šibenik s bodom manje poziciju iza.

U prvom subotnjem susretu 8. kola nogometaši Varaždina pobijedili su pred svojim navijačima Goricu 2-1 (2-0) čime je Varaždin upisao prvu domaću pobjedu u sezoni. Veliki korak prema tri boda varaždinski su nogometaši napravili u prvom poluvremenu kada je Agon Elezi postigao dva gola za 2-0. U nastavku je Deni Jurić smanjio u 61. minuti, a unatoč igraču više Velikogoričani nisu uspjeli do boda ili potpunog preokreta.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 18.55 sati u Puli igraju Istra 1961 i Lokomotiva, dok se od 21.05 sati na Poljudu sastaju Hajduk i Slaven Belupo.

HNL, 8. kolo:

Osijek - Šibenik 1-1 (Kleinheisler 38 / Burgui 79)

Varaždin - Gorica 2-1 (Elezi 10, 43 / Jurić 61)

Petak:

Dinamo - Rijeka 3-1 (Lauritsen 28, Špikić 30, Oršić 60 / Vlasenko 84) 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider