Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neviđene mjere štednje

Saudijci ''zatvorili pipu'', drama u kultnom engleskom klubu: Gase grijanje da bi klub opstao

Sheffield United se našao u velikim financijskim problemima unatoč dobrim rezultatima u Championshipu.

Igrači Sheffield Uniteda (Foto: Afp)

Engleski drugoligaš, Sheffield United, na korak je od povratka u elitni rang engleskog nogometa, ali i na korak od bankrota.

Dino Mikanović Hajduk bombom Mikanovića sredio Slaven Belupo i smanjio zaostatak za Dinamom! divider

Iako su uvjerljivo prvi u Championshipu i igraju sjajan nogomet, financijski problemi snašli su bivšeg prvaka iz 1898. godine. Daily Mail javlja da su se u klubu odlučili za razne načine rezanja troškova, a kao glavni navode gašenje grijanja terena.

Englezi dodaju da su odlučili smanjiti troškove održavanja terena, odnosno smanjenje umjetnog gnojiva. Smanjenje broja radnika, ukidanje softverskih licenci za skautske programe i ukidanje gotovo svih infrastrukturnih projekata smatraju nužnim za spas kluba.

Leon Edwards i Kamaru Usman UFC-ov je prvak, a sve osim njegovog poraza bilo bi veliko iznenađenje: Što raditi ako si Leon Edwards? divider

Sheffield je dobio zabranu transfera zbog kašnjenja s isplaćivanjem rata za transfere Rhiana Brewstera iz Liverpoola i Anela Ahmedhodžića iz Malmoa, a sada im prijeti oduzimanje bodova, točnije čak njih 12.

Da stvar bude bolja, vlasnik Sheffielda je saudijski princ Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz al Saud koji je prije tri godine kupio nešto više od 50 % dionica kluba, ali nakon tri sezone odlučio je ''zatvoriti pipu''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider