Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pametan potez

Srpski mediji likuju, Klopp objasnio potez Liverpoola uoči dolaska u Beograd

Liverpool je pobijedio Crvenu zvezdu s 4:0 na Anfieldu prošli mjesec i nalazi se na čelu skupine C sa šest bodova.

Mitrović, Kostić i Shaqiri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švicarski reprezentativac albanskog podrijetla Xherdan Shaqiri propustit će utakmicu svog kluba Liverpoola u Ligi prvaka protiv Crvene zvezde u utorak jer trener Jurgen Klopp želi izbjeći političke konotacije.

Shaqiri je zabio pobjednički gol za Švicarsku (2:1) protiv Srbije na SP-u u Rusiji u lipnju i to je proslavio gestom koja simbolizira dvoglavog orla prikazanog na albanskoj zastavi.

"Čuli smo i čitali smo o nagađanjima o tome kako bi Shaq (Shaqiri) bio dočekan u Srbiji. Iako ne znam što se može dogoditi, želimo otići tamo i biti sto posto fokusirani na nogomet i ne misliti ni na što drugo", izjavio je trener Liverpoola.

"Ne šaljemo nikakvu političku poruku. Želimo biti fokusirani isključivo na nogomet i ni na što drugo", istaknuo je.

Srpski mediji na čelu s najtiražnijim tabloidima likuju nad tim potezom engleskog kluba aludirajući na to da se Švicarac rođen u Kosovu prestrašio dolaska u Beograd.

FIFA je kaznila Shaqirija sa 10.000 švicarskih franaka za gestu napravljenu na SP-u u Rusiji, kao i njegova suigrača Granita Xhaku, koji je zabio izjednačujući gol na istoj utakmici i to proslavio istom gestom.

Liverpool je pobijedio Crvenu zvezdu 4:0 na Anfieldu prošli mjesec i nalazi se na čelu skupine C sa šest bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider