Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mou opet u finalu

Sevilla u novom finalu Europske lige protiv Rome: Rakitić igrač utakmice

Nogometaši Seville i Rome igrat će u finalu Europske lige.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Nogometaši Seville i Rome igrat će u finalu Europske lige. Roma je s 0:0 kod Leverkusena potvrdila pobjedu iz prve utakmice, a Ivan Rakitić i društvo morali su igrati produžetke za pobjedu protiv Juventusa 2:1 jer je regularni dio završio 1:1, identično kao prvi susret.

Nogometaši Rome prvi su se plasirali u finale Europske lige nakon što su u uzvratnom polufinalnom dvoboju odigrala protiv Bayera u Leverkusenu 0-0 i time obranila prednost od 1-0 iz prvog dvoboja.

Statistika je bila u potpunosti na strani njemačke momčadi, koja je imala čak 23 udarca prema vratima, šest unutar okvira, ali nijedna lopta nije završila u mreži. Momčad Josea Mourinha je imala tek jedan udarac, a i taj je bio neprecizan.

Jose Mourinho, koji je s Romom prošle sezone osvojio prvo izdanje Uefine Konferencijske lige, imat će priliku 31. svibnja osvojiti i Europsku ligu na Puškaš Areni u Budimpešti.

Sevilla i Juventus odigrali su 1:1 u regularnom dijelu nakon što je prva utakmica završila identičnim rezultatom pa su o pobjedniku odlučili produžeci.

Dušan Vlahović ušao je u igru i minutu kasnije zabio za prednost Juventusa, ali samo nekoliko minuta kasnije poništio ju je Suso. Lamela je u petoj minuti prvog produžetka zabio za konačnih 2:1 i plasman u novo finale.

Ivan Rakitić za svoj je nastup dobio najbolju ocjenu u svojoj momčadi.

Europska liga, polufinale - uzvratni dvoboji

Bayer Leverkusen - Roma 0-0
(Roma je prošla u finale s ukupnim rezultatom 1-0)

Sevilla - Juventus 2-1 (Suso 72, Lamela 95 / Vlahović 65) - produžetak
(Sevilla je prošla u finale s ukupnim rezultatom 3-2)

Finale (31. svibnja, Budimpešta - Puskas Arena)

21.00 Sevilla - Roma

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider