Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmica koja će se pamtiti

Šest stvari zbog kojih je Barca izvela najveći preokret u povijesti

Barcelona je sinoć izvela najveći preokret u povijesti klupskih natjecanja pobijedivši PSG na Camp Nouu s čak 6:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je ipak napravila nemoguće. Postala je prva momčad ikad koja se vratila iz deficita od četiri gola razlike, a to je izvela na najdramatičniji mogući način. Sergi Roberto zabio je u 95. minuti i osigurao najveći povratak u povijesti ne samo Lige prvaka, već i svih nogometnih kupova uopće.

No, što je Barci donijelo pobjedu u utakmici koju nikad nećemo zaboraviti?

1. Neymar je zasjao kada je to bilo najvažnije

Sva trojica iz Barceloninog trija MSN upisali su se u strijelce protiv PSG-a i sva trojica bili su opasni tijekom utakmice. Messi nije bio najbolji, nego je Neymar bio taj koji je zasjao. Bio je sjajan u prvoj utakmici protiv francuske momčadi, no u drugoj je bio apsolutno briljantan. Uostalom, on je fantastično asistirao Sergiju Robertu u sudačkoj nadoknadi.

2. Barcelonina veza konačno bila prava

Barcina veza u posljednje vrijeme bila je veliki problem. Potpuno je nadigrana u prvoj utakmici protiv PSG-a, ali to nije bio slučaj u uzvratu. Busquets je imao kontrolu sredine terena, Iniesta stvarao niz prilika, a Rakitić bio opasan.

3. Desni bek

Barcelona još nije pronašla adekvatnu zamjenu za Danija Alvesa na desnom beku pa je odigrala bez klasičnog desnog bočnog. Tu poziciju kroz sezonu je popunjavao Sergi Roberto, a Vidal je izgledao kao mogući kandidat. No, onda ga je ozljeda udaljila s terena do kraja sezone. Luis Enrique je protiv PSG-a koristio Rafinhu na poziciji desnog krila, ali ulazak Sergija Roberta umjesto njega pokazao se pun pogodak.

4. U PSG se uvukao strah

PSG je izgledao potpuno nepripremljen na početku utakmice. Barcelona je krenula silovito i držala 11 igrača iza lopte. Emeryjeva momčad nije dobro znala zadržati loptu i loše se branila, a kulminacija svega stigla je u samoj završnici utakmice, kada je primila tri pogotka u razmaku od sedam minuta.

5. Veza PSG-a ni sjena prve utakmice

Veza PSG-a je bila nevjerojatna u prvoj utakmici, ali onda je doživjela potop na Camp Nouu. Jednostavno je bila slaba. Nije bilo energije, tehničkih mogućnosti, sve je nestalo, a veza je izgledala kao da se nikad prije igrači nisu vidjeli. Oni na ovu utakmicu kao da nisu došli.

6. Cavani je mogao biti junak

Cavani je nevjerojatan napadač. Njegove fantastične kretnje bez lopte znače da dobiva više šansi od drugih napadača. Protiv Barcelone je zabio u najvažnijem trenutku, imao je prije toga i sjajnu priliku gdje je pogodio stativu. A tada je možda mogao razriješiti utakmicu. Trebao je biti junak, ali jednostavno to nije bio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider