Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legenda preuzela las palmas

Šest kola La Lige nisu izdržala čak tri trenera, Valeron na klupi

Las Palmas je posljednji u nizu klubova koji su na početku sezone morali mijenjati trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manolo Marquez, trener španjolskog prvoligaša Las Palmas, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Alen Halilović, podnio je u ponedjeljak navečer ostavku, postavši tako treći trener koji odlazi iz kluba ove sezone u španjolskom prvenstvu nakon samo šest kola.

"Manolo Marquez podnio je ostavku na mjesto trenera UD Las Palmas. Marquez je o svojoj odluci obavijestio predsjednika Miguela Angela Ramireza", stoji u priopćenju kluba s Kanara u kojem se ne navode točni razlozi odlaska trenera.

Marquezova ostavka uslijedila je nakon što je Las Palmas u nedjelju kod kuće izgubio 0-2 od Leganesa. U šest utakmica od početka prvenstva, Las Palmas, koji je 15. na ljestvici sa šest bodova, doživio je četiri poraza i upisao dvije pobjede.

Marquez (49) vodio je pričuvnu momčad kluba (2016. – 2017.) prije nego što je u srpnju preuzeo prvu momčad kao zamjena za Quiquea Setiena. Unatoč ostavci, Marquez neće otići iz kluba, nego će dobiti "nova zaduženja u odjelu obuke i pojačanja".

Do dolaska novog trenera prvu će momčad voditi njegovi pomoćnici bivši španjolski reprezentativac Juan Carlos Valeron i bivši kapetan kanarske momčadi Francisco "Paquito" Ortiz.

Marquez je treći trener koji je smijenjen ove sezone u La Ligi nakon Luis Zubeldia (Alavés), kojeg je zamijenio Talijan Gianni De Biasi, i Frana Escribe (Villarreal), kojeg je naslijedio Javi Calleja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider