Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BILA JE TO SJAJNA VEČER

Šest je godina prošlo od susreta Red Bulla i Dinama, znate li gdje su sad igrači koji su tad igrali?

Šest godina i dva mjeseca prošlo je od posljednjeg susreta Dinama i Red Bull Salzburga.

Red Bull - Dinamo 2016. godine (Foto: Afp)

24. kolovoza 2016. godine posljednji put u jednoj službenoj utakmici susreli su se Dinamo i Red Bull Salzburg. Bilo je to na istom stadionu gdje će se susresti i danas, na Red Bull Areni.

Dinamovci taj susret play-offa Lige prvaka pamte po lijepome. Došli su nakon domaćih 1:1 i kao autsajderi, a na kraju se slavio ulazak u elitno europske natjecanje, drugu godinu za redom. 

Fernandes i Soudani za ogromnu pobjedu

Naime, iako Dinamo nije došao do pobjede u 90 minuta, što protiv svog austrijskog rivala nisu, u dosadašnjih šest službenih susreta, još nikad napravili, pobjeda vrijedna Lige prvaka upisana je nakon produžetaka. Red Bull je poveo u 22. minuti pogotkom Valentina Lazara, da bi izjednačio Junior Fernandes u 87. minuti. Prolazak je donio Hillal Soudani pogotkom u 95. minuti.

Lijepo se prisjetiti tog susreta, ali također je onda zanimljivo vidjeti i kakvi su bili sastavi momčadi koje su taj susret odigrali.

Red Bull: Walke - Schwegler (od 46. Lainer), Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer - Bernardo, Wanderson (od 66. Minamino), Laimer, Berisha, Lazaro (od 61. Samessokou) - Soriano.

Dinamo: Eduardo - Stojanović, Sigali, Benković, Pivarić - Antolić (od 83. Schildenfeld), Jonas (od 73. Pavičić) - Soudani, Rog, Junior Fernandes - Henriquez (od 62. Ćorić).

Ne toliko atraktivni Red Bull

Zanimljivo je vidjeti kako ova postava Red Bulla nije imala niti jednu današnju veliku zvijezdu, što je u slučaju ovog kluba zapravo teško naći. Najpoznatija imena svakako su Konrad Laimer, igrač RB Leipziga koji je na pragu Bayerna te strijelac Valentino Lazaro, danas napadač Torina. Naravno, i naš reprezentativac Duje Ćaleta-Car, danas član Southamptona.

Vratar Alexander Walke i kapetan Andreas Ulmer i dalje su tu, što vratio vrijedi napomenuti, kao i još jedan igrač iz postave, veznjak Bernardo, nakon što se vratio iz engleskog Brightona.

Zapravo, danas najpoznatija imena ove momčadi, bili su na klupi. To su Dayot Upamecano, francuski reprezentativac i stoper Bayerna te Takumi Minamino, koji je ušao u igru.

Nama je puno zanimljivije pogledati ovaj sastav Dinama te vidjeti koliko se sve promijenilo, ali i gdje su ti igrači danas. Pa idemo redom.

Sjećate li se svih ovih igrača?

Vratar Eduardo umirovio se u ljeto 2020. godine kao član Brage. Petar Stojanović je bio u Dinamu do prošle godine, kad je otišao u Empoli, gdje je danas standardni član prve postave. Leonardo Sigali jedan je od najboljih Dinamovih stranaca, a danas kao 35-godišnjak igra kod kuće za Racing Club. Filip Benković je skupo prodan, no ozljede su ga usporile. Danas je u Eintrachtu iz Braunschweiga, a Josip Pivarić je član Lokomotive.

32-godišnji Domagoj Antolić bio je u Poljskoj, a danas je u Saudijskoj Arabiji, dok se Jonas nije dugo zadržao u Dinamu. Danas s 31 godinom igra kod kuće u Brazilu, za Bahiju.

Hillal Soudani također u Saudijskoj Arabiji, gdje igra za Damac, dok je Marko Rog još jedan od onih koji se traže po europskim momčadima. Trenutno je član u Cagliariju, članu talijanske Serie B. Junior Fernandes se vratio kući u Čile, gdje igra za Universidad, dok njegov sunarodnjak, svojevremeno super talentirani Angelo Henriquez, igra u Poljskoj za Miedz Legnicu.

Što se tiče igrača koji su ušli s klupe, na kojoj su još bili Adrian Šemper, Alexandru Matel, Paulo Machado i Bojan Knežević, Ante Ćorić još je jedna lutalica, trenutno u svojoj AS Romi, koja ga ovog ljeta nije posudila. Domagoj Pavičić ljetos je napustio Rijeku za Konyaspor, dok je popularni Šifo ljetos završio karijeru na Cipru.

Na klupi Dinama sjedio je legendarni Zlatko Cico Kranjčar koji nažalost više nije među nama.

Sve u svemu, jasno je kako danas na teren dolazi jedan potpuno drugačiji Dinamo. I sve nas zanima hoće li ova generacija biti prva koja će u regularnom vremenu savladati Red Bull. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider