Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tavore pri dnu

Napoli i Inter zaigrali "poker u gostima", Milan slavio: Rimski velikani u velikim problemima

Gradski rivali Inter i Milan imaju jednaki broj bodova, dosad su pobijedili u šest od sedam utakmica, uz jedan poraz.

Alessio Romagnoli (Foto: Afp)

Nogometaši Intera pobijedili su Salernitanu u gostima 4:0 u susretu sedmog kola talijanske Serie A, čime su se opet vratili na vrh ljestvice.

Gradski rivali Inter i Milan imaju jednaki broj bodova, dosad su pobijedili u šest od sedam utakmica, uz jedan poraz.

Mučio se Inter sat vremena protiv solidne Salernitane koju je uspio probiti tek u 62. minuti. Strijelac je bio Lautaro Martinez, koji je sedam minuta ranije ušao s klupe. No, treba istaknuti kako mu je sjajnu loptu poslao i asistirao mu Francuz Marcus Thuram.

Izjednačila je potom Salernitana, ali je VAR poništio njen pogodak zbog zaleđa, čime je domaćin bio i definitivno slomljen. Do kraja je nezadrživi Lautaro Martinez zabio nova tri gola čime je došao ukupno već do devet ligaških golova te je uvjerljivo prvi strijelac Serie A.

Cijelu utakmicu za Salernitanu je odradio hrvatski nogometaš Domagoj Bradarić.

Ranije su u derbi utakmici nogometaši Milana na domaćem terenu svladali Lazio 2:0. Igrač utakmice bio je odlični Rafael Leao koji je u drugom poluvremenu dva puta probio svoju lijevu stranu te je oba puta asistirao za golove. U 60. minuti strijelac je bio Pulišić, koji je lijepo potegnuo poluvolej s deset metara, dok je sve zaključeno golom Okafora u 88. minuti za 2:0.

Četvrtu ligašku pobjedu u sezoni upisali su nogometaši Napolija, aktualni prvak pobijedio je na gostovanju Lecce 4:0. Brzo su gosti iz Napulja poveli, a u 16. minuti suparničku mrežu je pogodio Norvežanin Leo Ostigard.

Početkom drugog poluvremena u igru je ušao najbolji igrač Napolija Victor Osimhen kojem nije trebalo puno vremena za pogodak, u 51. minuti je povećao vodstvo gostiju na 2:0. Sve je zaključeno s nova dva gola Napolija u samoj završnici. Gaetano je u 88. zabio za 3:0, a Politano je s bijele točke u 95. pogodio za konačnih 4:0. Ovom pobjedom Napoli je privremeno došao na treće mjesto ljestvice.

Lecce je u uvodnih pet prvenstvenih utakmica imao tri pobjede i dva remija, a sada je izgubio drugu u nizu. Prije Napolija poražen je na gostovanju kod Juventusa.

U nedjelju se sastaju Bologna - Empoli, Udinese - Genoa, Atalanta - Juventus i Roma - Frosinone, dok su u ponedjeljak na programu posljednje tri utakmice ovog kola. Igrat će Sassuolo - Monza, Torino - Verona i Fiorentina - Cagliari.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider