Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
borba za ligu prvaka

Inter osvojio bitne bodove: Perišić zabio nakon lijepe akcije

Perišić i Brozović su odigrali zapažene uloge u pobjedi Intera.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju pobijedio Chievo 2:1, a drugi pogodak za gost zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Inter je poveo u 50. minuti golom Maura Icardija iz akcije koju je započeo Marcelo Brozović. Hrvatski veznjak je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, Stefano Sorrentino je obranio, a odbiju loptu je Danilo D'Ambrosio dodao do Icardija koji je zabio u praznu mrežu.

Samo 11 minuta kasnije bilo je 2:0 nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Yann Karamoh i Rafinha, a svojim 11. golom okrunio ju je Perišić. U 90. minuti Mariusz Stepinski je smanjio rezultat, a u preostale četiri minute nadoknade Inter je uspio obraniti pogodak prednosti osvojivši bodove koji ga ostavljaju u lovu na Ligu prvaka.

Perišić je za Inter igrao do 89. minute, dok je Brozović odigrao cijeli susret.

Lazio je pobijedio Sampdoriju 4:0 osvojivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka. Golove su zabili Sergej Milinković-Savić (32), Stefan de Vrij (43) i Ciro Immobile (85, 88). Ivan Vargić nije branio za Lazio, dok je Ivan Strinić odigrao cijeli susret za Sampu.

Udinese je kod kuće izgubio od Crotonea 1:2 upisavši čak 11 uzastopni ligaški poraz. Domaćin je poveo u 5. minuti golom Kevina Lasagna, no gosti su samo dvije minute kasnije izjednačili preko Simeone Nwankwa. Pobjedu gostima, koja ih ostavlja u igri za prvoligaški spas, donio je Davide Faraoni u 86. minuti. Andrija Balić je za Udinese igrao od 71. minute, dok Stipe Perica nije ulazio u igru. Udinese je ovim porazom pao u opasnu zonu, dok je Crotone produžio nadu u spas.

Na ljestvici vodi Juventus sa 85 bodova, Napoli je drugi sa četiri boda manje, a zatim slijede Roma i Lazio sa po 67 bodova, te UInter sa 66 bodova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider